15. okt
bil: Dennis Olastuen Mørkhagen har kjørt meget bra i de løpene han har startet i år. Du så han kanskje i TV-programmet «Bånn gass» på MAX?.foto: stein Cato nybakken
 
Drømmer om å kjøre rallycross
Dennis Olastuen Mørkhagen (19) fra Løvbergsmoen imponerer alle i bilcross, men den store drømmen er å få kjøre EM i rallycross. For å oppnå det trengs det først og fremst penger - for det skorter ikke på talent.

Publisert: 15.okt.2015 09:30
Oppdatert: 15.okt.2015 09:33

Elverum: Du så han kanskje i «Bånn gass» på tv-kanalen MAX for et par uker siden. Erfarne og tildels pengesterke førere ble effektivt henvist til skodda og bakhjula etter 19 år gamle Dennis Olstuen Mørkhagen på Vendkvern i Hamar. Programmet avsluttes med at Dennis vinner A-finalen suverent.

– Nja, jeg tror vel ikke de synes det er veldig gøy å bli slått av en unggutt, men jeg koser meg jeg, sier Dennis. Opptakene til «Bånn gass» ble gjort i juli og etter at programmet gikk på TV for et par uker siden har det ikke manglet på tilbakemeldinger.

– Ja, det er blitt noen, men det er bare hyggelig, sier han. Faktisk syntes han det var moro å være på TV.

– Det var ikke noe stress med det. De fulgte oss hele helgen med kameraer, men jeg synes ikke det var noe forstyrrende. Jeg vant jo, smiler han.

Oppvokst i miljøet

Interessen for motorsport fikk han tidlig. Både mamma og pappa er motorinteresserte og sønnen har vært med på billøp siden han var en neve stor. Da han var 15 kunne han endelig begynne å kjøre. Året etter begynte han å konkurrere og det tok ikke lang tid før resultatene begynte å komme. Men det er i år det virkelig har begynt å løsne for unggutten. Mye takket være bilen selvfølgelig, men noen må jo sitte bak rattet.

– Jeg har kjørt 10 løp i år og har to førsteplasser pluss mange a- og b-finaler og pall-plasser, så jeg er fornøyd med kjøringen sålangt.

Alle hjelper alle

Dennis Olastuen Mørkhagen har ikke mange jevnaldrende konkurrenter som kan kjøre a-finaler. Mange av konkurrentene er godt voksne menn med masse erfaring og et langt romsligere budsjett når de kjører konkurranse, skal vi tro pappa Hans Einar Mørkhagen.

– Det koster endel penger å drive med denne sporten. Plutselig ryker det en motor eller andre ting. Da må du ha reservedeler. Noen av de som kjører på dette nivået bruker opp til 50.000 kroner per løp, sier han. Til sammenligning bruker Dennis rundt 5.000 kroner. Foreløpig baserer han sporten sin på bidrag fra foreldrene og surt oppsparte penger ellers. Noen få sponsorer er det, men naturligvis er det plass til mange flere.

– Det som er fint med dette miljøet er at alle hjelper alle. Trenger du hjelp eller reservedeler, er det alltids å få tak i, sier pappa Hans Einar som forøvrig er med sønnen på løp så ofte han kan. Da som mekaniker og heiagjeng.

Drømmer om Rallycross

Nå som Dennis begynner å få beina under seg som bilcross-fører, setter han seg nye mål. Drømmen er å kunne kjøre EM i Rallycross. Om Dennis skal konvertere til Rallycross, trengs det først og fremst penger, forteller pappa Hans Einar.

– Bilene er større og dyrere. I rallycross kan prisen på bil variere fra 40.000 til 300.000 kroner, sier han.

At 19-åringen fra Løvbergsmoen er et kjøretalent er hevet over enhver tvil.

– Så da får vi se om noen er villige til å satse på meg, smiler Dennis.

 
kjører: Dennis drømmer nå om å få kjøre Rallycross. Kanskje allerede neste år.
vant: Flere ganger har Dennis vunnet over eldre førere. Her på toppen av pallen.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no