12. nov
STOR PLASS: Ordfører Erik Hanstad og kultursjef Line Margrethe Rustad mener at alt ligger til rette for en stor konsertbegivenhet i Elverum. Rådhusplassen har vært en fin arena for konserter før, og tror VG-lista hadde "digget" å være i Elverum.
 
Vi har fasilitetene for en kjempekonsert
VG-lista gjennomfører i samarbeid med Coop Extra en konkurranse hvor premien er en kjempekonsert med VG-lista. Det har engasjert mange elverumsinger til å stemme fram Elverum som arrangørby.

Publisert: 20.apr.2016 09:42
Oppdatert: 20.apr.2016 09:36

Resultatet av samarbeidet mellom VG-lista og Coop Extra heter Extra VG-lista. Og konkurransen «By Extra» skal kåre hvilken by VG-lista-turneen besøker den 27. juli. Helt siden 4. april har alle kunnet laste opp et bilde eller en video på Facebook, Instagram eller Twitter med hashtagen til sin by eller sitt sted.

Hver by har et eget arrangement på Facebook, hvor det gjelder å få flest mulig til å delta. Dette er også noe Elverum har. Om man poster et bilde eller en tekst må alle hashtagge postene i sosiale medier med hashtagen til den enkelthets by eller sted. For Elverums del blir det å hashtagge med #extravglistatilelverum

Bildene fra både Facebook, Instagram og Twitter teller med. I 2014 vant Sortland konkurransen og fikk hele arrangementet, melder VG-lista i en pressemelding.

Noen må gå foran

Ordfører i Elverum, Erik Hanstad, synes at dette er en stor mulighet for Elverum til å vise frem både musikken i byen og at Elverum er kjent for å arrangere store konserter.

- Her har vi alle muligheter til å invitere masse folk ned til Rådhusplassen. Og vi har et fantastisk musikkmiljø og mange mennesker som er interessert i musikk. Så om VG-lista skulle komme til Elverum blir det liv, lover Erik Hanstad.

Men for at Elverum skulle kunne bli arrangørby, så må det komme et kjempeengasjement de siste dagene før fristen som er mandag 25. april. Kultursjef Line Margrethe Rustad er ikke fremmed for at VG-lista kommer til byen.

- VG-lista blir jo nærmest som Elverumsdagene. Og arrangementet gir jo en by en kjempekonsert. Men engasjementet må jo skapes for at man ønsker VG-lista til byen. Og da er det noen som må starte. I tillegg må alle ta sprøe og kreative bilder og publisere på Instagram og andre sosiale medier med hashtagen #extravglistatilelverum, sier Line Margrethe Rustad.

Rådhusplassen

Rustad ser for seg at Rådhusplassen kan være et godt egnet sted for en storscene.

- Vi har jo hatt 10.000 her før under Elverumsdagene, og vi vet at det er et fantastisk konsertområde. Det er jo gjennomført store konserter på Rådhusplassen før, sier kultursjefen og legger til:

- Jeg vet at VG-lista ville digge å komme til Elverum, sier Line Margrethe Rustad.

Kreativitet

Når en skal få den ekstra VG-lista-konserten til Elverum bør man bruke kreativitet og list. For det er nettopp du som kan sende VG-lista Elverum. Konurransen har allerede pågått noen uker, men fristen for å være med i konkurransen er satt til mandag 25. april klokka 20.00. Du har med andre ord fortsatt tid til å overbevise juryen!

Og i følge VG-lista og Extra er det to ting teller. Nemlig engasjement og kreativitet!

Akkurat nå ligger Elverum på «Level 2» og den byen som ligger best an ligger på «Level 18». Så her har vi en jobb å gjøre.

Kanskje er slaget tapt i år, men skulle samme "gig" komme neste år, står i alle fall Elverum klare til å kjempe, skal vi tro kultursjefen.

- Her ligger jo alt til rette for en stor konsert. Det ville glede mange unge i byen, sier Line Margrethe Rustad.

Elverum er ikke alene

Extra har over 300 butikker i Norge. 118 kommuner har Extra-butikk, og ligger minst 60 minutter unna Oslo, Stavanger, Bergen eller Trondheim. Og det er disse 118 kommunene som nå er med å kjemper for å få arrangementet.

Her er stedene som kan få arrangementet:

Aksdal, Alta, Arendal, Austrheim, Avaldsnes, Ballangen, Birkeland, Bjugn, Bodø, Brattvåg, Brekstad, Brumunddal, Bø i Telemark, Dokka, Elnesvågen, Elverum, Etne, Evenskjær, Evje, Fagernes, Farsund, Fauske, Finnsnes, Flekkefjord, Florø, Fosnavåg, Fredrikstad, Førde, Gjøvik, Gran, Grimstad, Halden, Hamar, Hammerfest, Hareid, Harstad, Haugesund, Hemsedal, Hitra, Hovden, Husnes, Hønefoss, Inderøy, Jevnaker, Jørpeland, Kautokeino, Kirkenes, Kongsberg, Kongsvinger, Kristiansand, Kristiansund, Kvinesdal, Kyrksæterøra, Lakselv, Langesund, Larvik, Leknes, Levanger, Lillesand, Lyngdal, Lyngseidet, Mandal, Mo i Rana, Moi, Mosjøen, Mysen, Namsos, Narvik, Naustdal, Notodden, Otta, Ottestad, Porsgrunn, Rena, Rissa, Risør, Sagstua, Sandane, Sandefjord, Sandnessjøen, Sannidal, Sarpsborg, Setermoen, Sistranda, Sjøvegan, Skarnes, Skien, Skjervøy, Skotterud, Skreia, Sogndal, Steinkjer, Stord, Storebø, Storslett, Storsteinnes, Surnadal, Sveio, Svolvær, Søgne, Tjøme, Tromsø, Tynset, Tønsberg, Ulefoss, Vadsø, Vennesla, Verdal, Vesterøy, Vestnes, Vik i Sogn, Vikersund, Vinje, Volda, Ølen, Ørsta, Øvre, Årdal og Øystese.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no