17. nov
KONSERT: Anne-Beate Stenstøen, PR-ansvarlig i Veterankorpset, ønsker alle velkommen til den tradisjonelle julekonserten 2. juledag.
 
Veterankorpset inviterer til den 32. julekonserten
Mandag 26. desember, eller 2. juledag, fylles nok en gang Terningen Arena med god musikk og sang. Den tradisjonelle julekonserten til Veterankorpset gjennomføres for 32. gang og nå lover de et forrykende show.

Publisert: 13.des.2016 11:26
Oppdatert: 13.des.2016 11:26

Anne-Beate Stenstøen som har ansvaret for PR i Veterankorpset gleder seg virkelig til romjulas konsert.

- Folk kan forvente seg både et verbalt og musikalsk fyrverkeri. Stian Carstensen som skal være med oss, kalles Norges fremste multi-instrumentalist som betyr at han kan spille ganske mange instrumenter. På Terningen Arena skal han traktere banjo, steelgitar og trekkspill, sier Anne-Beate Stenstøen.

I tillegg skal Carstensen være konferansier for årets julekonsert. Stenstøen hadde nok noen tanker rundt at han skal være konferansier. Men hun er sikker på at de tok det rette valget.

- Det er litt skummelt å hyre inn en med «munndiaré» som konferansier, men jeg tror det går bra. Det kommer nok noe som er litt på kanten, men han er klar over at dette er en familiekonsert så jeg er sikker på at dette går bra, smiler Stenstøen.

- Ikke snakk om veg og ulv

Anne-Beate forteller at når Stian Carstensen ble klar som konferansier, så dukket spørsmålet om hva kan kunne snakke om. Han får ganske frie tøyler, med noen unntak.

- Da spørsmålet kom opp om hva han kunne snakke om, var vi raskt ute og sa at han ikke måtte si noe om veg eller ulv. Ellers så skulle det vel gå greit, sier Anne-Beate Stenstøen.

Nå kan hun og resten av Veterankorpset ønske rundt 1.400 personer velkommen til Terningen Arena i romjula. Nytt av året er at de kommer til å bruke konsertsalen i Terningen Arena. Det vil si at de vil senke ned «lydveggene» og forme Terningen til en konsertsal. 

- Det er ikke godt å få god lyd i Terningen Arena uten disse veggene. Tidligere år har vi ikke brukt konsertsalen. Så det blir spennende å høre hvordan lyden blir i år, sier Stenstøen.

Også dirigenten er ny for årets julekonsert.

- Vi har fått med oss Ørnulf Ring som dirigent i år, han er også ny. Han har blitt spurt tidligere, men da har det ikke passet. Men nå er han klar, og jeg tror at han ble positivt overrasket over nivået i Veterankorpset. Og han sier han gleder seg, smiler Anne-Beate Stenstøen, PR-ansvarlig i Veterankorpset.

Gratis inngang

Anne-Beate kan fortelle at det er veldig unge veteraner som utgjør korpset. 

- Den yngste av oss er 16 år, mens den eldste er nok rundt 75 år gammel. Men det er et veldig ungt veterankorps ja, ler Stenstøen.

Tidligere år har det vært fra 1.200 til 1.600 tilskuere under Veterankorpsets julekonsert. Og i år er det 1.400 plasser, så alle som vil må komme tidlig.

- Ettersom vi bruker konsertsalen så vet vi nå hvor mange vi har plass til, men hvor mange som kommer vet vi jo ikke. Men vi håper at det blir fullsatt, forteller Anne-Beate Stenstøen.

Også i år vil det bli gratis inngang på julekonserten. Noe Stenstøen er stolt av å få til.

- Det er ikke gratis å arrangere en julekonsert i Terningen Arena. Men vi har et flott næringsliv i Elverum som er med å støtter oss økonomisk. Da får vi til å ha en gratis julekonsert, noe som har blitt en tradisjon, sier Anne-Beate Stenstøen og legger til:

- Vi har den oppfatningen av at mange familier gjør dette til en hyggelig ettermiddag og har gjort det til en tradisjon å være med på Veterankorpsets julekonsert i Terningen Arena. Noen kommer hvert år, andre ser an gjesteartisten vi har med, sier Stenstøen.

bare to øvningshelger

Veterankorpset er sammensatt av folk i alle aldre og fra flere forskjellige korps. Begge de to voksenkorpsene i Elverum er representert, men Stenstøen kan også fortelle at de får besøk fra nabokommunene. I tillegg har de årets ungdomsartist, Håkon Søbakken, fra Løten.

- Vi har bare to øvningshelger før vi skal gjennomføre konserten. Vi hadde øvinghelg nå forrige helg, også har vi en nå til helgen. Og det fine da er at vi får med oss årets ungdomsartist som er Håkon Søbakken fra Løten. Til daglig studerer han i Wales, men han kommer jo hjem i jula. Så dette blir spennende, sier Anne-Beate Stenstøen.

Og nå gleder de seg bare til 26. desember og at konserten skal starte.

- Mottoet til Veterankorpset er at det skal være moro med musikk. Så det er nettopp moro med musikken det skal handle om 2. juledag. Alle er hjertelig velkommen til årets julekonsert i Terningen Arena, avslutter Anne-Beate Stenstøen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no