14. nov
GULL?: Elverum Håndball Herrer trener godt frem mot søndagens finalekamp mot ØIF Arendal i Terningen Arena.
 
Ventetiden er endelig over
Søndag braker de to beste lagene i Norsk herrehåndball sammen i sluttspillfinalen. Elverum har stor tro på at de går seirende gjennom finale-serien, som spilles best av tre kamper.

Publisert: 12.mai.2017 11:02
Oppdatert: 12.mai.2017 11:02

Elverum Håndball Herrer har ikke spilt en kamp på snart tre uker, men søndag er de oppe i ringa igjen. 

- Det er ikke optimalt, men vi må snu dette til noe positivt. Derfor har vi holdt koken oppe ved å holde den nede, sier Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer og legger til:

- Vi har latt spillerne hvile litt mentalt i denne perioden uten kamper. Det har vært en lang sesong og det har vært fint for spillerne å kunne hvile mentalt nå under denne tre ukers-pausen. Men nå når det virkelig gjelder så må vi skjerpe oss, noe jeg tror vi gjør bare ved å komme inn i en fullsatt Terningen Arena, sier Apelgren.

Håper på full hall

Elverum Håndball Herrer har hatt som målsetning og være best når det gjelder som mest, noe det virkelig gjør nå. For sjette året på rad finner vi Elverum i en sluttspillfinale, og det er tredje året at den gjeveste Europa-turneringen er lagt til sluttspillet.

Champions League har vært en gulerot som alle lag i serien nå har hatt lyst til å ta en bit av. Med vel 2.000 solgte billetter, er det nå kun igjen rundt 100 sitteplasser og 350 ståplasser igjen før billettene er revet bort.

Markedsansvarlig, Kalle Björkman, håper så mange som mulig finner vegen til Terningen Arena søndag kveld.

- Dette er noe av det største vi har vært med på denne sesongen. Det er nå det virkelig gjelder, så jeg håper at håndballbyen Elverum får fylt opp Terningen Arena søndag, sier Björkman.

FORBEREDT SEG HELE SESONGEN

Michael Apelgren håper også på fullsatt hall.

- Jeg håper at vi kommer i skikkelig stemning da vi kommer inn i Terningen Arena og den er fullsatt. Da er vi klare til kamp, sier svensken.

Gjennom hele sesongen har Elverum Håndball Herrer forberedt seg på sluttspillet. Og ser vi tilbake på sesongen, har den vært lang og tøff. Ikke minst mot slutten av seriespillet og begynnelsen av sluttspillet. Så langt har Elverum vist at de er et lag av kvaliteter på banen og benken, og står for sjette året på rad i en finale.

Apelgren innrømmer at han sjøl skulle likt å være spiller i en sluttspillfinale.

- Jeg blir rent sjalu på spillerne for at de får stå midt oppe i dette og være med å spille om et gull. Det er i akkurat i slike situasjoner at man savner å være spiller. Ikke en forsesong med mye trening i august, men akkurat det å spille disse store kampene som betyr så mye, sier Michael Apelgren.

To like lag

Den svenske treneren liker å sammenligne Elverum og ØIF Arendal. Det er to lag som har like ambisjoner og tanker om ting.

- Det er en klubb som er ganske lik oss. De har ambisjoner om å vinne og har tydelige ambisjoner om å komme ut i Europa og Champions League. De er en klubb som også verver spillere fra utlandet for å vinne. Hovedmålet til Arendal er ikke å utvikling, men hovedmålet er å vinne, akkurat som oss, sier Michael Apelgren.

Han mener at den beste finalen Norsk håndball kunne fått, er nettopp mellom disse to lagene.

- Ja, jeg er glad det er oss og Arendal som er i finalen. To lag som har like ambisjoner, sier Michael Apelgren.

Når Apelgren skal se på det taktiske rundt kampen, ser han mange utfordringer.

- De har veldig mye bra kvaliteter, noe som også gjør at de er i finalen. Arendal tenker veldig kynisk og er veldig gode til å forberede seg til kampene. De spiller veldig mye på andre lags svakheter, og det er veldig spennende og se hvordan de legger opp spillet denne gangen. Men det er ingen ting som Arendal gjør, som ikke er godt gjennomtenkt, sier Apelgren.

Hør kampen på radioen

Hvis du ikke har mulighet til å være i Terningen Arena søndag kveld, kan du høre kampen direkte på ElverumsRadioen. Du kan høre radiokanalen via DAB i store deler av Hedmark, via FM 88.2 og 99.3 i Sør-Østerdal samt nettradio på ielverum.no over hele verden.

Kampen starter klokka 17.45 og ElverumsRadioen starter sine sendinger 17.15.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no