13. nov
BETENKT: Trener for Elverum Håndball Herrer, Michael Apelgren, (til høyre) grugleder seg til morgendagens møte i EHF. Da kommer svaret om Elverum må ut i kvalifisering i Champions League eller ikke. Her er svensken sammen med fysioterapeut Øivind Bronken.
 
Venter i spenning på møtet i EHF
Michael Apelgren, trener i Elverum Håndball Herrer er litt smånervøs om dagen. Det har han all grunn til, for det er mye som står på spill.

Publisert: 23.jun.2016 20:41
Oppdatert: 24.jun.2016 08:34

Fredag avholder det Europeiske Håndballforbundet møte om Champions League. iElverum får opplyst fra presse-senteret hos EHF at avgjørelsen om hvilke lag som skal spille i Champions League, blir klart i løpet av fredag ettermiddagen. Vi får opplyst at det da også vil bli klart hvem som kommer til gruppespillet, og hvilke lag som må ut i en kvalifiseringsrunde.

Samtidig har den nye rankingen på lag i Europa blitt sluppet fra EHF. Norge står på stedet hvil, på en 17. plass. Det gir i følge trener, Michael Apelgren, noen sjanser for å komme rett inn i gruppespillet.

- Når jeg nå sitter og ser på rankingen og på amatørmessig vis sitter og regner, så kommer jeg til at det står igjen fire til fem plasser i gruppespillet som blir på en måte «ledige». Hvis jeg ser på rankingen, og lag vi burde ble seedet foran, så har vi muligheter til å komme rett inn i gruppespillet, sier Michael Apelgren.

Direkteplass viktig

Men svensken er ikke sikker i sin sak, for her er det mange parametere som teller. Og ikke minst hvordan EHF tenker.

- Jeg vet ikke hvordan de tenker i EHF og hvordan de vekter de forskjellige lagene. Men ser vi på lista over lag som har søkt seg inn i Champions League, som i utgangspunktet ikke har plass, så finner vi mange gode lag. Og blir disse tatt med inn i turneringen, så tror jeg det skal bli tøft for oss. Det blir spennende å se om for eksempel Makedonia for to eller ett lag med i Champions League. HC Vardar er garantert en plass, men HC Metalurg som vi spilte mot i fjor har søkt om å få være med, sier Michael Apelgren.

I tillegg finner vi lag som TW Kiel (Tyskland), Saint-Raphael Var Handball (Frankrike), Team Tvis Holstebro (Danmark) og HBC Nantes (Frankrike) blant de som har søkt om plass i Champions League. Alle disse lagene er seedet foran Elverum, og blir disse tatt med inn i turneringen, ser det skummet ut med en direkteplass.

Men for Elverum er det viktig. Ikke minst for det sportslige, men også det økonomiske. Og en direkteplass gir også, som vi har meldt tidligere, større tilgang til spillere av stort kaliber.

- Vi går en spennende tid i møte. Og det er helt usikkert på hvordan det blir. Det har store betyninger for økonomi, sportslig og ikke minst hvilke spillere vi kan få på markedet. Men vi drømmer om å være i Champions League og det er noe vi sikter opp mot, sier Michael Apelgren.

håndballby

Apelgren håper at EHF tenker litt på håndballinteressen og sirkuset rundt når de skal velge hvem som skal inn i gruppespillet og hvem som skal ut i en kvalifiseringsturnering.

- Jeg vet ikke hva de tenker i EHF, men vi er nok på grensen. Tror det kan være 50-50 for at vi kan gå direkte inn i gruppespillet. Men det kan hende de ser litt på totalrammen rundt laget, og vi har en stor håndballinteresse her i Elverum. I tillegg har vi god mediadekning og media er også veldig interessert i håndballen, så jeg håper de ser litt på det også, sier Michael Apelgren.

Magefølelsen foran fredagens møte i EHF er ikke så veldig bra for svensken. Men han håper jo at han blir positivt overrasket.

- Magefølesen min er nok ikke så bra. Jeg er en pessimist, og sier før hver kamp at vi kommer til å tape. Da får jeg alltid en positiv overraskelse. Og det er nettopp det jeg håper her, at det kommer en hyggelig beskjed fra Vien fredag ettermiddag, sier Michael Apelgren.

I følge EHF Media, skal resultatet av møte foreligger på ettermiddagen fredag. Så da er det bare å følge med og håpe på det beste mener den svenske treneren.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no