19. nov
JULEKONSERT: Veterankorpset inviterte nok en gang til julekonsert i Terningen Arena.
 
Vel blåst av Veterankorpset
2. juledag har de i 32 år vært tradisjon at Veterankorpset i Elverum har holdt julekonsert. I år intet unntak, og for et show!

Publisert: 28.des.2016 01.54
Oppdatert: 27.des.2016 11.01

Det startet som seg hør og bør med «Elverumsfanfare» ved Knut Aasen. Og nettopp Knut Aasen ble viet plass under årets konsert. Det var han som for 32 år siden startet denne tradisjonen, så han fikk sin fortjente plass.

Ellers måtte også «Elverumssangen» til pers, etterfulgt av «Hands Across The Sea».

«Den nye Sunde»

Så ble vi presentert for kveldens gjesteartist og konferansier. Stian Carstensen fra Eidsvoll var ikke snauere enn at han dro en vits allerede ved presentasjon. Latteren satt løst, noe den gjorde hele kvelden.

Her har virkelig Veterankorpset truffet innertier da de fikk Carstensen som konferansier. Hans vittige tekster og hans enorme repertoar fikk elverumsingene til å bryte ut i full latter. Flere sa etter konserten at dette var den beste konserten de hadde vært med på.

Man har hørt uttrykket «hoppe etter Virkola», men å skulle være konferansier etter Carstensen blir nesten verre. For et mer fyrverkeri av en mann skal man lete lenge etter.

Årets Elverumsing

Som vi har omtalt før, var det Jan Lillegrend som ble kåret til «Årets Elverumsing» av Formannskapet i kommunen. En pris han virkelig fortjente, uttalte ordfører Erik Hanstad under utdelingen.

Men det var ikke bare Lillegrend som fortjener pris. Unge Håkon Søbakken fra Løten, som til daglig studerer han musikk i Wales. Men hadde kommet hjem til Løten for å feire jul. Han fremførte O Helga Natt og Rule Britania som om det skulle være det enkleste i verden.

Litt på kanten

Når man er som Øystein Sunde, og lager sangtekster av alt kan det bli for mye av det gode. Men ikke i denne sammenhengen. Julekonserten 2. juledag er en familiekonsert, og det kommer den alltid til å bli. Men det var nok ikke mange som oppfattet Carstensen som vulgær på noen måte.

Sjøl om en av sangene han fremførte var «Moss Fisk og Sexleketøy». Historien bak låta hadde faktisk sitt utspring i Elverum, da han for en del år siden var på Festspillene og kom over en morsom kombinasjon av varesortiment hos en forretning.

- Det finnes mange rare kombinasjoner for hva man selger i butikkene sine. Ofte er det par som har butikklokale sammen, men driver innen helt forskjellige bransjer. Det er tilfelle i Moss. Der selger mannen fisk, mens kona selger sexleketøy. Det er helt sant, du kan Google det, sa Stian Carstensen under konserten mandag kveld.

Og fra navnet på låta å dømme, skulle man tro at det ble en smule på kanten. Men det passet fint inn, for etter latternivået å dømme så falt låta godt i smak hos de vel 1.400 fremmøtte i Terningen Arena.

Verdig avslutning

Det vanket blomster både til Ørnulf Ring, som førøvrig dirigerte Veterankorpset for første gang, og til Carstensen for sin innsats som konferansier. Den får for øvrig seks på terningen alene!

Men også Knut Aasen fikk blomster av Anne-Beate Stenstøen, en av ildsjelene for å holde korpset ved like.

Kvelden ble avsluttet musikalsk med «Deilig er jorden» og alle sang med. Det ble en flott avslutning på en ettermiddag med god humor, flott korpsmusikk og ikke minst masse god latter.

 
FULT: Rundt 1.400 tok turen til Terningen Arena 2. juledag.
MULTIKUNSTNER: Stian Carstensen ble av mange sammenlignet med Øystein Sunde da han var konferansier under julekonserten 2. juledag.
ÅRETS ELVERUMSING: Jan Lillegrend (t.h) ble kåret til «Årets Elverumsing» under Veterankorpsets julekonsert.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no