19. nov
 
Vårens vakre toner fra Elverum Janitsjarkorps
Lørdag ettermiddag var det duket for Elverum Janitsjarkorps sin vårkonsert i Terningen Arena. Den samlet rundt 80 tilhørere, og fikk applaus så det holdt. Åprets konsert hadde teamet «Verden rundt på 80 minutter».

Publisert: 25.apr.2016 11:16
Oppdatert: 25.apr.2016 11:17

Sjøl om det ble noen minutter over, så storkoste publikum seg. Etter konserten haglet det lovord og flotte kommentarer om konserten.

Kvelden startet i USA og «Liberty Bell» komponert av John Philip Sousa og ble avsluttet hjemme i Norge med «Fest i Dovregubbens Hall» komponert av Edvard Grieg. I tillegg var Karoline Klæva med som solist, da korpset besøkte Sverige og ABBAs «Thank You For The Music» fra Benny Andersson og Bjørn Ulvaeus.

Strålende fornøyd

Hilde Johansen Egeberg i Elverum Janitsjarkorps er strålende fornøyd med lørdagens konsert.

- 80 minutter er kortere enn Juels Verns reise rundt jorda på 80 dager. Og 80 minutter var nok litt snaut, så det ble nok noe lenger, sier hun.

Tom Erik Antonsen holdte korpset i tøylene og var dirigent. Også han var godt fornøyd med lørdagens konsert.

- Det var litt heseblesende her og der, men jeg synes det gikk bra. Vi var godt forberedte så jeg synes at vi klarte oss bra, sier Tom Erik Antonsen.

Ikke hele verden

80 minutter var dessverre ikke langt nok for å få samlet hele verden, men nesten. Også er det enkelte verdensdeler det er litt mer vanskelig å hente stykker fra.

- Vi fikk dessverre ikke besøk alle verdens hjørner. Og vi fikk nok litt for liten tid til å finne stykker som er godt skrevet for janitsjarkorps. Vi fant ikke noe egnet fra Asia, derfor så droppa vi Asia, sier Antonsen.

- Når man har 80 minutter til disposisjon, måtte vi velge det som vi fikk til, skyter Hilde Johansen Egeberg inn.

Krevende arbeid

Å finne rette sanger og stykker som i tillegg er korpsvennlige, så er det mye å lete igjennom.

- Vi har brukt en del timer på å finne den rette musikken, sier Tom Erik Antonsen og legger til:

- Det er vel å ljuge å si at det ikke er en krevenede jobb. Vi har heldigvis en komitee som er satt ned for akkurat slik arbeid. Og slikt arbeid tar tid, sier Tom Erik Antonsen.

Men det virket på publikum som de storkoste seg for det. Og tilbakemeldingene de to fikk tyder på det.

- Jeg har bare hørt positive tilbakemeldinger på konserten, og det så jo ut som de storkoste seg, sier Hilde Johansen Egeberg.

Utstillingsvindu

Elverum Janitsjarkorps er stadig i utvikling og får flere og flere medlemmer. Vårkonserten er et utstillingsvindu for hva et janitsjarkorps er for noe. Hilde Johansen Egeberg viste stolt frem korpsets medlemmer lørdag.

- Jeg synes at hver vårkonsert viser at korpset er i utvikling, både i forhold til nivå og ikke minst antall medlemmer, da får vi vist at vi er flere medlemmer enn i fjor, sier Johansen Egeberg.

Og medlemsmassen er i alle fall ganske så spredt i aldersgrupper. Det kunne man se på vårkonserten, og det bekrefter også Johansen Egeberg.

- Vi har medllemmer fra 14 til 74 år. Disse er aktive, også har vi passive medlemmer også, som ikke spiller. Og ikke minst æresmedlemmer, sier Hilde Johansen Egeberg.

Fult fres

Nå kommer vi jo inn i høytiden for janitsjarkorpset, nemlig mai. 1. 10. og 17. mai er det arrangementer som korpset skal delta på.

- 1. mai er det jo spilling i kirka. Det er jo tradiosjonsrikt det. Også har vi et opplegg på Moen i samarbeid med EBU og drillkorpset. Da skal vi masjere og spiller masjer. Også har vi jo 17. mai da, avslutter Hilde Johansen Egeberg.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no