13. nov
UTSTILLING OG VAFFELKAFÉ: Gry Dørnberg Olsen inviterer hjem til gården på utstilling og vaffelkafé lørdag og søndag fra klokka 11.00 til 16.00 begge dager. (Foto: Geir Fjeld)
 
Utstilling og vaffelkafe i Galleri Gammelstua
Galleri Gammelstua på Nordby Gård i Hernes har huset mange utstillinger. Også denne vinteren inviterer Gry Dørnberg Olsen til ny utstilling og vaffelkafé.

Publisert: 22.nov.2016 20:07
Oppdatert: 22.nov.2016 20:07

Gården ligger i Hernes, nærmere bestemt etter Nordskogbygdvegen. Lørdag og søndag fra klokka 11.00 til 16.00 holder gården åpent galleri i det eldste huset på gården. 

- Vi har årring-datert det tilbake til 1679, så det sies at det er det eldste huset i Elverum kommune. Og det er jo koselig. Jeg var jo så heldig at jeg fant meg en kar her i Østerdalen som hadde en gård, og det er her på gården vi nå har et galleri og hvor jeg får utløp kunstnerisk, smiler Gry Dørnberg Olsen.

Det er i denne gammelstua på gården hvor det skal være utstilling til helga. Og alle er hjertelig velkommen.

- Utstillinga passer for alle egentlig. Det er glade bilder og morsomme produkter, så kommer det barn så skal de få vafler. For alle liker jo vafler, sier Gry Dørnberg Olsen.

Hjerter

I år som i fjor er det hjerter som står i fokus på utstillinga. Og det er ikke et tilfeldig valgt tema.

- Hjerter har vært tema de to siste årene, og det er nok fordi jeg tror vi trenger hjerter og kjærlighet i vårt samfunn. Så derfor ble det hjerter også i år, så vi har fått dette temaet i to år på rad nå, sier Dørnberg Olsen.

Hun gleder seg til helga og håper på at det kommer mange nysgjerrige som vil se på litt kunst. Tidligere år har utstillingene på Nordby Gård vært godt besøkt.

- Det har vært bra besøk tidligere år, faktisk overraskende bra. Vi sitter nå klokka 11.00 og venter, og plutselig kommer det flere biler oppover den lange alleen vi har opp til gården vår. Tilbakemeldingene vi har fått fra de som kommer på besøk disse dagene, er bare positive, sier Gry Dørnberg Olsen.

Årlig utstilling

Det er nå den årlige utstillingen som skal vises frem på Nordby gård til helgen. For tredje året på rad disker gårdens beboere opp med vafler og fargerik kunst. I år har hun mer enn bare kunst og noe å «bite ti» og by på, hun har også fått hjelp av sin søster, Hilde Olsen, som også har flyttet til Elverum.

- Hvis du kommer til oss i helga, vil du kunne få se utstilling fra oss som bor på gården. Jeg viser frem bildene mine, også er det søsteren min som jeg har importert fra Nord-Norge som viser frem sitt designe. Hun viser frem hjerter som hun har sydd i fløyel. Også de Hellige tre kongers lys, også har jeg overtalt svigerfar til å spikke ut noen hjerter fra skogen vår, sier Gry Dørnberg Olsen.

- verdens beste kaffe

Når temaet er hjerter, så er vaffelhjertene selvskrevet og må være med. Også kaffen da, den er ifølge Dørnberg Olsen den beste i hele verden.

- Vi har spesiallaga vafler fra gården, og blir været bra så skal vi steke vafler på et gammelt vaffeljern ute over et bål. Et såkalt vedfyrt snurrejern, det blir godt, lover Gry Dørnberg Olsen og legger til:

- Også har vi verdens beste kaffe. Men det blir noe eget å få servert kaffe i et hus som nærmest ser ut som om det kommer fra året det er bygget, altså 1679. Det er mye som fortsatt står i huset og jeg kan nevne en liten himmelseng som setter en god stemning i rommet, sier Dørnberg Olsen.

Nytt av året 

Å finne frem til galleriet til Gry kan være vanskelig, sjøl for den godt kjente elverumsing. Derfor har de i år tenkt til å sette opp skilting helt frem til gården.

- Ja, i går får vi skilting fra Circle K Hernes, og helt frem til gården. Så i år skal ingen kjøre seg bort, avslutter Gry Dørnberg Olsen med et smil.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no