15. nov
NYTT ALBUM: Bjørn Flaaseth og resten av Bo Outlaw & Løiten Twang Depot er klare for nye utfordringer, ny singen og nytt album.
 
Ute med ny singel og snart kommer album nummer to
Bo Outlaw & Løiten Twang Depot er nå ute med ny singel, og snart kommer album nummer to. Bandet har medlemmer fra Elverum, Løten, Rena og Oslo.

Publisert: 22.apr.2016 13:30
Oppdatert: 22.apr.2016 14:35

Bjørn Flaaseth som er fronfigur i bandet, sier til iElverum at de nå kommer med en ny singel som viser deres personlighet og at de har et litt mer eierforhold til denne låta og det kommende albumet.

Tidligere har Løiten Twang Depot gjort suksess med sitt debutalbum «TroubleTrain», hvor de fikk masse gode kritikker. Nå har de vært i USA og spilt inn flere låter som skal samles på et nytt album.

Frontfigur og vokalist, Bjørn Flaaseth, gleder seg til lansering.

- Vi har vært i USA og spilt inn flere låter som kommer på vårt neste album som heter «Lonestar State Of Mind», sier Bjørn Flaaseth.

Nytt navn

Bjørn Flaaseth sier at når de var i USA så skjedde det store ting.

- Vi har fått lov til å utgi plata også i USA. Da måtte vi endre litt på navnet vårt. For Løten og Løiten er ikke akkurat godt kjent i USA. Derfor ble det Bo Outlaw & The Twang Depot, sier Flaaseth.

Det å utgi musikk i USA er ganske stort. Flaaseth føler vel at stilarten er amerikansk.

- Det synges jo på engelsk eller amerikansk, og stilarten er jo amerikansk. Så for oss er det veldig stort, og ikke minst fordi at plateselskapet og de i studio synes musikken vår var bra, sier Bjørn Flaaseth.

Låter mer Løiten Twang Depot

Bandet fra Løten og Elverum holder fast ved country-stilen, og sjøl synes Flaaseth at låtene er renspikket amerikansk coutry.

- Jeg har skrevet de aller fleste av låtene våre sjøl, så tekstene er jo våre. Men vi har nå fått friere tøyler til å forme musikken sånn vi vil, så det låter litt mer Løiten Twang Depot enn tidligere, sier Bjørn Flaaseth.

Det nye albumet slippes i mai, men singelen «Some Old Silver Eagle» kom ut 22. april.

Mange spillejobber

Løiten Twang Depot kan smykke seg med mange spillejobber fremover. Det er tydelig at ordentlig amerikansk country slår an. Bandet skal ha over 30 spillejobber fremover til september, så for gutta i bandet blir det noen hektiske uker fremover.

- Per i dag har vi rundt 30 jobber booket frem til september. Så det ser ut til å bli et bra år dette. Med så mange spillejobber så prøver vi å samle torsdag, fredag og lørdager. Da vil vi få noen frihelger, men det blir spilling nesten hver helg, smiler Bjørn Flaaseth.

Some Old Silver Eagle

Den nye singelen til Løten/Elverum-bandet reflekterer hva som har skjedd gjennom historien på Bøndenes hus i Løten. Der har det skjedd mye gjennom historien, og det er hendelsene som har skjedd der, som ble tanken bak låta.

- Ideen til låta kom for noen år siden da vi spilte på Bøndenes hus i Løten. Da så jeg meg rundt i lokalet og scena og tenkte, her har det skjedd mye gjennom historien. Det var da vi tenkte at om gulvplankene her kunne snakke, hadde vi fått mange gode historier. Låta handler om det å være musiker på vegen og alle historier som sitter i veggene på gamle erverdige spillesteder, sier Flaaseth og legger til:

- Turnébussen er jo også sentral i låta. Så handlingen er jo også lagt til en Silver Eagle-turnébuss, sier Bjørn Flaaseth.

God kritikk

Denne låta er den første fra det nye albumet som kommer i mai, og kritikerne har vært rause i sine tilbakemeldinger.

- Det er vel denne låta som fikk musikkbransjen i Nashville til å åpne øyene sine for oss. Nå jobber de med å sette opp en turné i USA til høsten. Og i følge norske musikkjournalister er dette det beste som har kommet fra Hedmark siden akevitt, ler Flaaseth.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SPILLES I MAI: Det nye albumet til Bo Outlaw & Løiten Twang Depot slippes i mai. (FOTO: Albumcover)
Fakta
  • Bandet består av:
  • Ole Martin Røsten - Bass - Rena
  • Bjarne Ryen Berg - Trommer - Elverum
  • Daniel Gullien - Gitar - Oslo
  • Terje Rønningen - Gitar - Rena
  • Bjørn Flaaseth - Vokal - LøtenTelefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no