19. nov
TAP: Elverum Håndball Herrer gikk på sesongens andre tap mot HC Metalurg fra Makedonia. Denne gang hjemme i Terningen Arena.
 
Underprestasjoner ga nytt tap mot Metalurg
Elverum Håndball Herrer tapte 26-31 hjemme mot HC Metalurg i Terningen Arena søndag kveld. Dette var det andre tapet mot laget fra Skopje denne sesongen.

Publisert: 21.nov.2016 00.19
Oppdatert: 21.nov.2016 00.19

1. omgang startet katastrofalt, med mange bomskudd og tekniske feil. Bak stod Morten Nergaard og plukket det meste som kom de første fem minuttene. Men Elverum slet med å få hull på forsvaret til de Makedonske spillerne.

Elverum brukte nesten sju minutter og 30 sekunder før de satte sitt første mål. Og etter vel 11 minutter ut i 1. omgang ledet Metalurg 3-6. Derfra og ut var det få scoringer til Elverum. På de neste 17 minuttene, scorer Elverum bare to mål! Det holder ikke mot store lag fra Europa. Og grunnen til at de ikke scorer mer er enkel.

- I dag var vi kjempe dårlige, det er pinlig hvordan vi spiller. Vi starter kampen slik vi ikke skal og vi bommer på nesten alle skuddene vi fyrer av. Det er helt forferdelig, sier André Lindboe.

Han erkjenner at Elverum ikke holdt nivået under søndagens kamp.

- Vi spiller oss til mange gode muligheter, men problemet i dag er at vi ikke setter ballen i mål og ikke løper nok. I tillegg glipper det litt for lett i forsvaret, da vinner vi ikke slike kamper som denne, sier André Lindboe.

Ny kamp, nye muligheter

Lindboe er over hodet ikke fornøyd med hvordan kampen endte søndag kveld. Han legger ikke skjul på skuffelsen.

- Vi scorer alt for lite i 1. omgang. Og ligger under 5-13. Da blir det tungt sjøl om dette var en ny kamp med nye muligheter sett fra forrige kamp mot Metalurg. Men vi var alt for dårlige i kveld, sier André Lindboe.

Elverum havner bakpå og sliter seg inn til pause med 9-14. Da har vi hentet oss opp fra 5-13. Noe Michael Apelgren er alt annet enn misfornøyd med.

- Vi henter oss noe inn på slutten av 1. omgangen, også gjør vi en ganske bra kamp i de første 10 minuttene av 2. omgangen. Vi gjør vel kanskje mer enn hva vi hadde planlagt også, men det fungerer og vi henter inn ledelsen til Metalurg og er flere ganger etter det bare ett mål bak de. Men det holdt inne helt inn, sier Michael Apelgren.

Og at det ikke gjorde det, er sant og visst. For Elverum henter opp Metalurg fra å ligge bak 5-13 til å bare ligge bak 13-14. En utrulig sterk opphenting, men derfra og ut fulgte lagene hverandre tett helt til det gjenstod 12 minutter av kampen. Fra 22-23 drar Metalurg i fra og vinner til slutt 26-31.

Vinner fortjent

Elverumtreneren gir all honnør til det makedonske laget og deres treff på taktikken.

- De fortjente seieren, for vi var ikke gode nok i dag. Vi bommer en del også er vi for trege og ikke har høyt nok tempo under kampen. Jeg er stolt over at vi går ut i 2. omgang og virkelig går for det, sier Michael Apelgren og legger til:

- Vi var tvunget til å gå ut og slippe alle hemninger og krav og jeg er stolt over at vi klarer å hente oss opp, men med Erik Toft og Petter Øverby ute med skade, så ble det rett og slett for tøft for oss, sier en ydmyk Apelgren.

Han har som de aller fleste som følger Elverums spill i Champions League, innsett at videre avansement til 16-delsfinale nå er forsvinnende liten.

- En av våre målsetninger denne sesongen i Champions League, er å ta flere poeng enn vi gjorde forrige sesong. Vi har en vanskeligere gruppe i år enn i fjor og derfor vil vi forsøke og komme opp i like mange poeng eller kanskje også flere. Det ville vært veldig stort for oss som klubb, så vi går inn i de tre siste kampene med mål og ta poeng, sier Michael Apelgren.

- Dette er nok ikke den beste kampen

Forsvarskjempe og stekspiller, Aleksander Børresen, er heller ikke fornøyd med søndagens kamp mot HC Metalurg fra Skopje. Han synes spillet til Elverum blei alt for treigt.

- Dette er nok ikke den beste kampen vi har spilt. Vi får ikke til så mye fremover, vi blir stående fast og tar dårlige skudd. Bakover løser vi det helt greit, men kunne gjort det bedre der også. Så alt i alt kunne vi gjort ganske mye bedre, sier Aleksander Børresen.

Børresen trekker frem starten på 2. omgang som veldig bra.

- Da bruker vi tempoet vi hadde avtalt at vi skulle ha, og vi kommer opp i ryggen på Metalurg. Men vi er for udyktige til å komme foran, avslutter Aleksander Børresen.

Torsdag venter russisk motstand

Torsdag venter Chekhovskie Medvedi i Russland, og der må Elverum hente poeng om de i det hele tatt skal ha mulighet til å gå til «Last 16» og 16-delsfinale. Sist lagene møttes ble det uavgjort 28-28, og Michael Apelgren er klar i sin tale på hvilket lag som skal vinne de to poengene torsdag kveld.

- Vi skal gå inn seriøst i hver kamp og kjempe om de siste poengene i Champions League, sjøl om sjansene er små for å gå videre fra gruppespillet, smiler Michael Apelgren.

 
Fakta
  • Champions League, runde 7.
  • Elverum - HC Metalurg 26-31 (9-14)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (2), Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud (2), Petter Øverby (1), Aleksander Børresen (4), Tamas Ivancsik, Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (4), Jonas Burud, Håkon Ekren, Tine Poklar (7), Josef Pujol (5)
  • Tilskuere: 1.792
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no