18. nov
ÅPNER SNART: Galleri T åpnes offisielt lørdag 27. august, og Ulf Ertsås håper mange kommer for å se det nye galleriet i Elverum.
 
Tunet åpner galleri for kjente og ukjente kunstnere
I de gamle lokalene til Kopisentralen åpner Tunet kunstgalleriet Galleri T. Den offisielle åpningen skjer lørdag 27. august, og her skal både kjente og ukjente kunstnere få muligheten til å vise seg frem.

Publisert: 17.aug.2016 10:56
Oppdatert: 17.aug.2016 10:56

Det er nok ikke mange som lever av kunst i Elverum, men det er likevel mange kunstnere som trenger et sted å vise seg frem. Galleri T blir et nytt tilskudd i så måte, og her er det plass til både etablerte og uetablerte kunstnere.

- Timingen nå er god gjennom at Elverum Kunstgalleri har flyttet til Hamar, og at Galleri Oro på Gråberg er lagt ned. Jeg tror det er et behov for dette galleriet, sier Ulf Ertsås på Tunet.

Et galleri på Tunet passer veldig godt inn i den øvrige driften, og Ertsås håper at totalen skal bli bra både for dem og folk som besøker Tunet.

- Her har vi også rammeverkstedet og kafeen, og vi tilbyr fremkalling av bilder. Vi tror jo at galleriet skal bidra til økt trafikk disse stedene også, sier Ertsås.

Om kunstinteressen er større i Elverum enn noe annet sted tror han kanskje ikke, men det har vært en jevn tilflyt til galleriene som nå blir borte.

Åpent fem dager i uka

Utstillingen på Galleri T vil være åpen i hele åpningstiden til resten av Tunet, og det vil være utskiftninger med jevne mellomrom slik at de besøkende stadig får se noe nytt. Selv om det kanskje blir flest bilder og malerier åpnes det også opp for annen type kunst.

- For eksempel har vi nå glass fra Eirin Bjørsland Hansen. Hun er én av de aller beste glassblåserne i landet, og har vunnet mange konkurranser. Nå har hun fått et treårig arbeidsstipend, og noen av hennes kunstverk blir å finne hos oss en periode nå, sier Ertsås.

Ellers nevner han også keramikk fra Potteriet Røros som står utstilt.

- Allerede nå har vi for mye kunst til at vi kan stille ut alt på én gang, og det er bra for de som besøker oss. Da blir det forhåpentligvis noe nytt hver gang de er innom, sier Ertsås.

Åpent for amatører

Ertsås håper nå at amatører som ikke har en arena å vise seg frem på tar kontakt, slik at de får vist frem kunstverkene sine på Galleri T.

- Flere må gjerne gå sammen om å ha utstilling, og det koster ikke noe å stille ut. Dersom vi selger et kunstverk skal vi heller ikke ha noe for det. Dette er ikke-kommersielt, og i Tunet sin ånd, sier Ertsås.

Den offisielle åpningen blir lørdag 27. august, og hit kommer ordfører Erik Hanstad for å si noen ord. Ertsås håper mange kommer for å se det nye kunstgalleriet i byen.

 
ULIK KUNST: Galleri T har plass til mange typer kunst, og ikke bare malerier og bilder. Glass og keramikk er noe av det Ulf Ertsås kan vise frem nå.
FINE LOKALER: Lokalene hvor Kopisentralen holdt til tidligere er nå omgjort til et kunstgalleri.
FRA RØROS: Potteriet Røros har keramikk utstilt hos Galleri T nå ved åpningen.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no