20. nov
FORBEREDELSER: Elverums trener, Michael Apelgren, studerer video av Bækkelaget og har trua på seier mot Oslo-laget.
 
Tøff, men ikke en umulig oppgave
Elverum Håndball Herrer skal onsdag ut i andre kamp for sesongen mot Bækkelaget fra Oslo. Denne gang handler det om vegen til Oslo Spektrum og cupfinale.

Publisert: 21.sep.2016 11.17
Oppdatert: 21.sep.2016 11.17

Elverum slet litt da de i sluttminuttene vant i seriepremieren mot Bækkelaget. Det var en kamp som ble spilt i Oppsal Arena, denne gangen møtes lagene i Terningen Arena.

Det kan være en positiv ting for Elverum, men trener Michael Apelgren minner om at Bækkelaget ikke har en sånn «hjemmebanefølelse» og fordel i Oppsal Arena og at de derfor blir minst like tøffe å slå onsdag kveld.

- Vi hadde litt flaks som kunne dra hjem med to poeng sist vi møtte de. Forskjellen mellom disse to kampene er vel at de ikke har så veldig mye støtte på hjemmebane, slik som vi har. Men de er veldig raske og kontrer veldig raskt. Derfor må vi være obs på det, sier Michael Apelgren.

Målvaktsredninger

I forrige kamp mellom disse to lagene ble det heller en dårlig dag på jobb for Morten Nergaard og Vegard Bakken Øien. Men da det gjaldt som mest så stod Morten Nergaard opp og viste hvorfor han bærer kapteinsbindet. Han reddet så og si alt de siste sju minuttene av kampen. Noe som også gjorde sitt til at Elverum gikk seirende ut i første serierunde i GRUNDIGligaen.

Apelgren er ikke så veldig nøye på det med redninger, bare de vinner kampene. Men han sier at det ikke er dumt med redninger heller.

- Vi håper på at det kommer flere redninger fra målvaktene i kveld. Men om vi skulle få en reprise på kampen i Oppsal Arena og vi vinner i sluttminuttene, så spiller ikke det noen rolle om vi får mange redninger før det. Bare vi vinner til slutt, smiler Michael Apelgren.

Høyt tempo

Fremover mener Apelgren at det er viktig å holde tempoet oppe og hodet kaldt. 

- Hvis vi gjør feil i angrep vil vi bli hardt straffet av at Bækkelaget er hurtige fremover og kontrer. Da blir det mange farlige målsjanser, sier svensken og legger til:

- Det kommer til å bli et ekstremt høyt tempo i kampen, kanskje høyere enn noen av Champions League-kampene også. Så her må vi virkelig være våkne i angrep for Bækkelaget er det beste laget i Norge til å kontre og score på kontringer, sier Michael Apelgren.

Han mener at nøkkelen i onsdagens kamp er å gjøre minst mulig feil i angrep, sette sjansene og løpe raskt tilbake i forsvar. Men tempoet kan også være til fordel for Elverum.

- Fordelen vår, forhåpentligvis er at det kommer til å gå så fort at de ikke klarer helt å gjennomføre spillet sitt. Det er det vi kan dra litt nytte av, men løper vi ikke hjem raskt etter mål eller feil i angrep, blir vi hardt straffet, sier Michael Apelgren.

Skal til spektrum

Presset i onsdagens kamp ligger helt klart på Elverum, og ikke minst på trener Michael Apelgren. Han har fått mange tilbakemeldinger på at nå må Elverum komme seg til cupfinalen.

- Jeg har hørt mye om Oslo Spektrum og cupfinalen. Så i år må vi bare komme oss dit, smiler Apelgren.

Men først står Bækkelaget i vegen og må slås i Terningen Arena, noe Apelgren har tro på at vi skal gjøre.

- Hvis vi gjennomfører spillet vi har blitt enige om, og i tillegg at det går for fort for Bækkelaget så har vi en stor sjanse for å vinne og gå til kvartfinale, avslutter Michael Apelgren.

Hør kampen på radioen

ElverumsRadioen sender som vanlig alle kampene til Elverum Håndball Herrer direkte, og denne cupkampen er ikke et unntak. Følg kampen direkte, sekund for sekund, på ElverumsRadioen fra klokka 18.00. ElverumsRadioen kan du høre på DAB, FM, nettradio og via app på mobilen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no