12. nov
MER 4G: Telenor kan melde at 99.9 prosent av innbyggerne i Elverum vil i løpet av første halvår neste år, få 4G
fra selskapet.
 
Telenor snart ferdige med 4G-utbyggingen i Elverum
Telenor fortsetter utbyggingen av 4G og 4G+ i Elverum, og nå er det ikke mange senderne igjen før de er ferdige med oppgraderingen.

Publisert: 08.nov.2016 01:09
Oppdatert: 08.nov.2016 01:10

Det gjenstår fortsatt noen sendere i Leiret og noen på bygdene. Men nå begynner Telenor å gå i mot sluttfasen med oppgraderingen av sine basestasjoner i Elverum.

Fredag 4. november ble basestasjonen i Risberget i Våler satt i drift med 4G+. Den dekker inn i Siljuberget og Sørskogbygda, og gir derfor bedre 4G-dekning i disse områdene. Men også Hernes er nå ferdig utbygget.

- Hernes fikk vi opp for noen uker siden, og der går det nå vanlig 2G, 4G og 4G+, sier prosjektleder for dekning i Telenor, Pål Lukashaugen.

Han forteller stolt over hvor god 4G-dekning teleoperatøren nå har i kommunen.

- I løpet av første halvår neste år er vi ferdige med 4G-utbyggingen i Elverum. Da vil 99.9 prosent av innbyggerne i Elverum ha utendørs 4G-dekning hjemme hos seg, sier Pål Lukashaugen.

Raskere internett

Ett av godene med 4G og 4G+ er at internettet via mobilnettet vil bli raskere. I Risberget i Våler, som er den siste basestasjonen Telenor har oppgradert i nærheten, har farten gått opp fra 0.2 mbti/s i nedstrøms til over 100 mbit/s. En fenomenal forbedring!

Vår test viste 109 mbit/s nedstrøms og 28 mbit/s oppstrøms i Risberget. Hastigheter man ikke får noe annet sted enn via mobilnettet og fiber. xdsl, som vi er vant til via kobbernettet og det gamle telefonnettet, kan maks gi 75 mbit/s nedstrøms med en teknologi som heter VDSL.

- Vi ser en stadig økning i mobilt bredbånd. Og spesielt på slike steder som Risberget og Siljuberget som ikke har muligheter for fiber eller ADSL. På slike steder er mobilt bredbånd, eller internett via mobilnettet ganske populært, sier Pål Lukashaugen.

I september oppgraderte Telenor senderen i Storberget i Sørskogbygda. Den ble godt mottatt blant sørskogbygdingene og nå står senderen på vestsiden ved kraftverket i Heradsbygd for tur.

- Den basestasjonen skal tas nå før jul. Den vil i tillegg til dagens 2- og 3G få 4G+ akkurat som de andre basestasjonene vi har oppgradert i Elverum, sier Pål Lukashaugen.

Starmoen

Den siste senderen utenfor Leiret som skal oppgraderes, er basestasjonen oppe ved Starmoen flyplass. I følge prosjektledere for dekning hos Telenor, Pål Lukashaugen, får den 4G rett over jul.

- Den ligger inne den 31. desember, men blir nok ikke tatt før vi er på jobb igjen over nyåret, smiler Lukashaugen og legger til:

- Det er en av de siste basestasjonene i Elverum. Vi planlegger en helt ny basestasjon i Blikkberget på grensa mellom Rena og Elverum i Julussdalen. Den jobbes det med i disse dager, avslutter Pål Lukashaugen.

 
HØY HASTIGHET: Vår test i Risberget i Våler kommune viser at det nye 4G
-nettet til Telenor leverer høye hastigheter.
BEDRE DEKNING: Prosjektleder for dekning i Telenor, Pål Lukashaugen, melder om at utbygging av 4G
snart går inn i sluttfasen i Elverum kommune. (Pressefoto, Telenor)
Fakta
  • Med 4G+ blir nettet raskere fordi data sendes på flere 4G-frekvenser.
  • Nedlastingshastighetene er opptil 450 megabit per sekund (Mbit/s) – flere ganger raskere enn dagens 4G-nett.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no