20. nov
HÅP: Mette Kynsveen, kinosjef i Elverum, håper på at mai blir en bedre kinomåned. Det er store premierer på gang, blant annet den nye X-men-filmen.
 
Svak april-måned, men fortsatt foran fjoråret
Grunnet mange arrangementer i Storstua på Elverum kino, har det blitt en måned med færre kinogjengere her i Elverum. Men kinosjef, Mette Kynsveen, ser fortsatt en positiv trend i forhold til fjoråret.

Publisert: 03.mai.2016 00.58
Oppdatert: 03.mai.2016 00.54

Etter å ha gått igjennom tallene for april ser kinosjef i Elverum, Mette Kynsveen, en nedgang i forhold til samme periode i fjor. Men fortsatt er kinobesøket i Elverum bedre enn i fjor totalt.

- April har ikke blitt den måneden vi hadde håpet på. Grunnen til det er andre aktiviteter i Storstua, hvor det både har vært teater, dans og konsert. Så summen av dette har nok vært med på å gjøre sitt til at kinobesøket i april er lavere enn april 2015, sier Mette Kynsveen.

Jungelboken

Kynsveen ser i gjennom alle filmene som har gått på kinoen i Elverum, og finner ut at Jungelboken er den filmen som flest har vært å sett.

- Det er 682 som har sett på Jungelboken i april. Filmen etter er den nye Capitain America-filmen, den ble sett av 359 personer. Men så har den bare vært vist i fire dager, sier Kynsveen og legger til:

- Vi hadde trodd den skulle «ta av» mer enn det den har gjort, men kanskje den gjør det i mai, undrer Kynsveen.

Skrekk fenger

I april har det vært et par skrekkfilmer som har hatt visninger, og kinosjefen har en oppfatning av at elverumspublikumet liker skrekkfilmer.

- Det er da vært litt interesse for «The Boy» og «Huset» som er skrekkfilmer. «Huset» er jo nesten lokal, den er filmet blant annet i Åsnes kommune, sier Mette Kynsveen.

456 personer så de to skrekkfilmene på Elverum kino i april. Og nå håper kinosjefen at flere elverumsinger tar seg til kinoen i mai for å se litt grøss og gru.

- Det ser jo ut som om det er litt marked for grøss og skrekk i Elverum, og jeg håper at filmen står seg en stund, sier Mette Kynsveen.

Store premierer

I mai kommer det store filmer som X-Men: Apocalypse, Angry Birds, og en personlig favoritt fra kinosjefen, El Clasico.

- El Clasico er en roadmovie om det viktigste i livet. Fotball og kjærlighet. Eller kanskje kjærlighet og fotball? Filmen er delvis norsk, for det er en norsk manusforfatter, sier Mette Kynsveen.

Ellers kan hun nevne den nye X-Men-filmen, som er etterlengtet blant fansen.

- En annen film som kommer midt i mai er den nye X-Men-filmen. Den tror jeg kommer til å bli stor, sier kinosjefen.

Ellers har storfilmen Warcraft premiere 27. mai. De aller fleste ungdommer har jo kjennskap, eller litt kjennskap til dataspillet World Of Warcraft. Nå blir spillet film, og resultatet får vi i slutten av måneden.

Mai er vanskelig

Om kinosjefen skal titte inn i glasskula så ser hun, som alltid, at mai er en vanskelig kinomåned. Da kommer sola og varmen som gjør det mindre aktuelt å gå på kino. Men allikevel sitter hun igjen med et håp om at filmene som har premiere nå i mai, skal trekke elverumsingene til kinoen.

- Mai er jo alltid en vanskelig måned for kinoene. Da begynner det å bli varmt i været, og da skal det mer til for å trekke folk til kinoene. Så jeg håper at filmene som jeg har nevnt skal trekke folk til Elverum kino allikevel, avslutter kinosjef, Mette Kynsveen.

 
Fakta
  • Kinobesøket på Elverum kino:
    April 2015: 4.268 besøkende.
    April 2016: 2.514 besøkende.

  • Det 41 prosent mindre besøk i april 2016 enn året før.

  • Så langt har Elverum kino hatt 16.469 besøkende i 2016.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no