20. nov
VELLYKKET: Det ble ikke katastrofe da Katastrofe gjestet Sørskogbygda Samfunnshus 2. juledag.
 
Suksess på Samfunnshuset etter omlegging
Leder ved Sørskogbygda Samfunnshus, Anni Sveen, lovpriser ungdommen som møter opp på fester på samfunnshuset i Sørskogbygda. Etter omleggingen fra danseband til litt nyere musikk, har også folket strømmet på.

Publisert: 29.des.2016 13.38
Oppdatert: 29.des.2016 13.38

- Lasse Stefanz dro folk de også, men det kom ikke mer enn 400 da vi hadde de sist her for noen år siden. 2. juledag hadde vi over 600 personer inne her, og folk så ut til å storkose seg, sier Anni Sveen.

Tidligere i år var lederen redd for hvordan den tradisjonelle 2. dagsfesten skulle gå. Det var nemlig vanlig arbeidsdag 3. juledag, og derfor var hun redd at publikum skulle svikte. Derfor tok Anni og resten av styret ved Sørskogbygda Samfunnshus grep.

- Vi henvendte oss til den yngre garde, noe vi i ettertid ser var lurt. Jeg var skeptisk til 2. dagsfesten i høst, men vi hadde full klaff med å ha Katastrofe på samfunnshuset, sier Anni Sveen.

Har fått tilbakemeldinger

Mange er nok litt negative over at det er så mye ungdom, men da må de som er over 30 år også vise interesse.

- Vi har fått tilbakemeldinger om at de som er litt eldre enn ungdommen, ikke liker den musikken vi har nå. Men vi prøvde med Rotlaus og Byting. Det er musikk midt i blinken for de som klager, men det kom ikke så mange som vi hadde håpet på der heller, sier Linda Grøtting Thomassen, medlem i styret i Sørskogbygda Samfunnshus.

Valget med å gå fra danseband til nyere musikk er altså ganske bevisst, og har gitt avkastning av seg.

- Vi hadde mange her 2. juledag, og vi fikk mange som hadde det moro. I tillegg hadde artistene det bra. Vi fikk høre både av Staysmann og Tix og Katastrofe at de gjerne vil spille her igjen. Det er bra, sier Anni Sveen.

tilbud og etterspørsel

Anni Sveen er helt klar på at hvis det hele skal gå rundt, med både økonomi og interesse, så må butikken gå bra. Og nå gjør den det.

- Det er klart at med over 600 inne her 2. juledag, så sitter vi igjen med et overskudd. Vi må ha musikk som folk kommer på. Lasse Stefanz trakk 400 sist de var her, og de har en helt tullete "raider". Også må vi spandere både hotell og mat. Da blir det fort dyrt. Katastrofe tok til og med mindre enn Vassendgutane gjør, og har en helt annen "raider" enn Lasse Stefanz, sier Anni Sveen.

Tidligere i høst var Staysmann og Tix på besøk og de trakk mange folk også de. Men et yngre publikum enn det som er tradisjonelt for Sørskogbygda Samfunnshus.

30 på dugnad

Sveen forteller at det er omtrent 30 personer med på dugnad for hver fest de arrangerer. Derfor er det nå godt å se at det blir igjen penger også, etter at alle utgifter ved å arrangere en fest er betalt.

- Vi sitter igjen med en del i år. Vi har hatt et godt år i 2016 og håper det fortsetter. I februar kommer Vassendgutane for 8. året på rad, og de har nok et litt eldre publikum igjen. Da håper vi at også de som ikke kom 2. juledag, kommer da Vassendgutane kommer i februar, sier Anni Sveen.

Vassendgutane har ringt Sveen for å høre om det er plass til de, og det har det vært.

- Men i år var det jeg som ringte, smiler Anni Sveen.

Må ikke gape over

Lederen ved samfunnshuset i Sørskogbygda har ikke tro på at Marcus og Martinus ikke kommer til å gjeste samfunnshuset med det første.

- De tar godt over 500.000 for å spille, også henvender de seg til et enda yngre publikum igjen. Så det blir for ungt for oss. For å komme inn på samfunnshuset så må du være konfirmert, eller konfirmeres det året, sier Anni Sveen.

Nå ser de fremover og håper på et godt 2017. Men, de har ett problem som de håper at festdeltakerne kan være med på å løse.

- Sjøl om vi ikke selger alkohol til de som er under 18 år, så blir de fulle for det. Det er fordi de har gjemt drikke ute. Og det er et problem for oss, at de gjemmer alkohol ute. Spesielt hvis de gjemmer det ved Sørskogbygda skole. Så etter hver fest går vi å plukker både tomme og halvtomme flasker inne på skoleområdet. Så jeg håper at de unge ikke går på skoleområdet å gjemmer flasker, for det er tross alt en skole, avslutter Anni Sveen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no