12. nov
LAV LEDIGHET: Ifølge Nav fortsetter arbeidsledigheten i Elverum å gå ned.
 
Stor nedgang i arbeidsledigheten i Elverum
Ved utgangen av oktober var det 182 helt ledige arbeidssøkere her i Elverum. Det er en nedgang på 64 personer sammenlignet med oktober i fjor.

Publisert: 31.okt.2016 16:09
Oppdatert: 31.okt.2016 16:09

Dette tilsvarer 1.7 prosent av den totale arbeidsstyrken og er 26 prosent lavere enn på samme tid i fjor. Sett mot september i år, har arbeidsledigheten gått med med 0.1 prosentpoeng fra forrige måned. 

Lav ledighet i hedmark

Også ellers i fylket er det lav ledighet i følge de nye ledighetstallene til Nav. Ved utgangen av oktober var det registrert 1.906 helt ledige arbeidssøkere i Hedmark. Dette tilsvarer 1.9 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2.8 prosent.

– Ledigheten i oktober var 16 prosent lavere enn på samme tid i fjor, sier fylkesdirektør Bjørn Lien.

Sett i forhold til forrige måned, altså september, ligger arbeidsledighetstallene også under disse. I september var det 1.996 helt arbeidsledige, mot 1.906 for oktober. Det betyr at 90 flere personer har fått seg jobb i fylket i denne perioden.

- Den sesongjusterte ledigheten fortsatte å falle også i oktober, sier Bjørn Lien i en pressemelding.

Store forskjeller kommunene imellom

Lavest ledighet i fylket hadde Alvdal med 0.4 prosent. Alvdal var også den kommunen med størst endring i ledigheten i forhold til på samme tid i fjor. Fylkets høyeste ledighet er det Trysil som har med 3.6 prosent.

Ledigheten der vil imidlertid gå ned utover vinteren siden en betydelig del av næringslivet i Trysil har tilknytning til vinterturisme.

– Det er ellers verd å merke seg at fylkets største kommune, Ringsaker, hadde en ledighet på bare 1.5 prosent. Dette er 123 færre personer enn i oktober i 2015, sier en fornøyd fylkesdirektør.

Lavere ledighet innen nesten alle yrkesgrupper

Det var lavere ledighet innen de fleste yrkesgruppene i forhold til i samme måned i fjor. Flest ledige var det innen butikk- og salgsarbeid med 239 helt ledige arbeidssøkere. Dette var likevel 90 færre ledige enn på samme tid i oktober i fjor.

– Også industriarbeid er en stor og viktig yrkesgruppe i Hedmark. Innen denne yrkesgruppen var det 228 helt ledige arbeidssøkere, men også her var nedgangen stor med 81 færre ledige personer sammenlignet med samme måned i 2015, kommenterer Lien.

Flere nye ledige stillinger

I Hedmark var det i oktober måned en tilgang på 614 ledige stillinger. Dette er 12 prosent flere stillinger sammenlignet med samme måned i fjor. Av disse befant nesten halvparten seg i Hamar, 200 stillinger, og Ringsaker, 97 stillinger. Det var økt tilgang på ledige stillinger innen de fleste yrkesgrupper.

I Elverum var det 63 ledige stillinger, en økning på 31 prosent fra samme tid i fjor.

Det var forøvrig bare innen helse, pleie og omsorg at det var betydelig færre nye stillinger enn i oktober i fjor. Likevel var det innen denne yrkesgruppen at stillingstilgangen var størst i oktober med 169 nye ledige stillinger.

– Med god stillingstilgang innen et bredt spekter av yrkesgrupper både i eget fylke og andre nærliggende fylker tyder det på at ledigheten vil holde seg på et lavt nivå også i de kommende månedene, avslutter Lien.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no