19. nov
BRA DELTAKELSE: Det var en god deltakelse på årets utgave av Siljubergslonken i Siljuberget til tross for dårlig vær.
 
Stor deltakelse tross snøvær
Skjærtorsdag arrangerte Siljuberget Skilag det tradisjonelle skirennet «Siljubergslonken». Som tidligere år, ble rennet også arrangert ved at deltakerne gikk på bena.

Publisert: 14.apr.2017 19.14
Oppdatert: 14.apr.2017 19.14

- Det var snøvær både før, under og etter arrangementet skjærtorsdag. Men det var for lite til at vi kunne kjøre skiløyper, sier leder i Siljuberget Skilag, Lena Jørgensen.

For sjøl om det snødde ganske mye skjærtorsdag, deltok vel 50 personer på det tradisjonsrike rennet. Noe lederen er fornøyd med.

- Ja, når vi ser på hva slags vær vi fikk så er vi fornøyde med at vi fikk vel 45 startende, og flere som ikke valgte å gå men heller være med på det sosiale, sier Jørgensen.

Årlig tradisjon

Jørgensen tror det hadde blitt rart om skilaget ikke arrangerte Siljubergslonken ett år.

- Ja, det tror jeg. For det er mange som legger turen til Siljuberget, både fastboende og turister, for å være med på Siljubergslonken. Det hadde nok blitt rart for dem som alltid er med, at det ikke hadde vært noe. Så dette er nok et arrangement som har kommet for å bli, sier Lena Jørgensen.

I løpet av skjærtorsdagen og natt til langfredag har det kommet opp mot 30 centimeter med snø i Siljuberget, så snøen kom men litt for seint.

Og deltakerne så ut til å storkose seg, flere av deltakerne har fortalt Jørgensen at de kommer tilbake neste år.

- Vi har flere som kommer til oss på sjølve arrangementet og sier at det var koselig og trivelig, og at de kommer tilbake neste år. Det er noe vi setter stor pris på, sier Jørgensen.

Alle aldre representert

Under rennet som gikk på bena, så var det deltakere i alle aldersgrupper.

- Den yngste deltakeren var ikke gamle krabaten, og den eldste var 83 år gammel. Alle gikk og fikk premie, for det er alltid slik at på Siljubergslonken får alle premie, sier Lena og legger til:

- Siljubergslonken går på idealtid, noe som betyr at det på forhånd er satt opp en tid som deltakerne skal prøve å komme nærmest mulig. Slik sett er dette et tilbud alle i alle aldre kan delta på, sier Lena Jørgensen.

I år var det Britt Rundberget som kom nærmest tiden i kvinneklassen og Eirik Jørgensen som var nærmest tiden i herreklassen.

- De får hvert sitt napp i vandrepokalen. Den ble delt ut i fjor, så det betyr at både Britt og Eirik får et napp i pokalen og har store muligheter for å få den til odel og eie senere år, sier Jørgensen.

Og tiden, den vil hun ikke ut med.

- Nei, den er hemmelig. Men jeg kan si at det var mange som gikk for sakte i år. Det kan hende jeg gikk litt fort da jeg gikk opp tiden, men de aller fleste gikk for sakte i år, avslutter Lena Jørgensen i Siljuberget Skilag.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no