18. nov
STIAN I NY ROLLE: Stian Aasen skal være trenerutvikler i Elverum fotball framover.
 
Stian Aasen blir trenerutvikler i Elverum fotball
Den tidligere KIL- og Flisa-treneren Stian Aasen, er ansatt som trenerutvikler i Elverum fotball, og skal gjøre trenerne enda bedre.

Publisert: 29.nov.2016 18:28
Oppdatert: 29.nov.2016 18:28

Stian Aasen er en kjent fotballpersonlighet i vårt distrikt, med tidligere treneroppgaver i både KIL i Obos-ligaen og Flisa fotball i 3.divisjon. Nå er han klar for nye oppgaver, etter at han tidligere i høst ga beskjed om at han ga seg som Flisa-trener.

- Dette blir nytt for både meg og Elverum, jeg er ansatt som trenerutvikler, og skal jobbe med trenere i ungdomsavdelingen (spillere som er mellom 13 og 19 år). Nåværende sportslig plan skal videreutvikles, den skal brytes litt ned og vi skal lage en identitet for hvordan Elverum fotball skal utvikle spillere. Utvikling av spillere er det alt handler om, ikke nødvendigvis resultatet i kampene, men vi skal utvikle spillere som skal spille på A-laget til Elverum som første mål, og deretter ut i Norge og Europa, sier en meget engasjert trenerutvikler.

skal profesjonalisere utvikling av spillere

Aasen er allerede godt i gang med jobben, og sier det er mange dyktige folk i Elverum fotball:

- Vi er allerede godt i gang, og skal profesjonalisere klubben ytterligere på utvikling av spillere. Vi bruker Norsk Toppfotballsenter, internasjonale referanser, vi filmer masse øvelser osv. Vi skal lage forskjellige øvelser som er tilpasset den måten Elverum fotball skal spille fotball på, så trenerne blir kjent med identiteten til klubben. Den aller viktigste delen for jobben, blir at jeg skal være MYE på treningsfeltet sammen med trenerne. Jeg tror det blir den viktigste delen av jobben! Jeg har aldri skjønt at ikke flere klubber har ansatt trenerutviklere, spillerne skal jo trenes, men hvem skal trene trenerne, undrer Aasen.

Trenerne bør også ha utviklingsmål:

- Trenerne bør også bli bedre, og vi bør også ha utviklingsmål. Det er så enkelt at hvis trenerne blir bedre, så blir spillerne også bedre, sier Aasen, fortsatt like engasjert og snakker både på inn- og utpust.

- se på island

Island er kjent for å ha gode trenere for både barnefotball og ungdomsfotball:

- Vi kan sammenligne oss litt med Island, de er jo kjent for å ha godt utdannede trenere fra ungene starter med å spille fotball. Elverum fotball har mange gode trenere i ungdomsfotballen, men vi savner kanskje litt av den profesjonalismen på plan og oppfølging vi nå skal jobbe med framover. Noen trenere trenger litt på det pedagogiske, andre trenger tips til øvelser, andre trenger mal til spillestil osv. forteller Aasen.

Trenerutvikler er nok ikke like mye brukt rolle og kjent som spillerutvikler:

- Det er noen til i Norge som har trenerutvikler, men ikke mange. Bodø-Glimt blant annet, satser knallhardt på trenerutviklere, de har 6 heltids-ansatte og har et budsjett på 6 millioner på ungdomsavdelingen. Jeg har fått litt innsikt i hvilke planer de har, men vi holder jo på i en mye mindre målestokk. Det er selvfølgelig noen toppklubber som har trenerutvikler, men det er overraskende få. Jeg mener jo at Elverum gjør et kjempefornuftig valg med denne ansettelsen, men så er spørsmålet om jeg er rett mann da, smiler Aasen.

Det er over 1.100 spillere i Elverum fotball og mange fotballtrenere, så det er et spennende grep klubben nå har tatt, for å utvikle det hele videre. 

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no