14. nov
ØNSKER ALLE VELKOMMEN: Torsdag kveld er det nytt møte i bygdeutviklingsgruppa i Sørskogbygda. Der er alle hjertelig velkommen til å delta, sier Trude Nystuen.
 
Står på for bygda si
Torsdag kveld klokka 19.00 er det klart for et nytt møte i "Bygdeutviklingsgruppa" i Sørskogbygda. Stedet er Sørskogbygda samfunnshus og en av initiativtakerne, Trude Nystuen, håper at mange tar turen til samfunnshuet torsdag kveld.

Publisert: 06.apr.2016 16:33
Oppdatert: 06.apr.2016 16:41

I Sørskogbygda er de klare til kamp for bygda si. I mange år har skole, butikk og gamlehjemmet vært nedleggningstruet. Nå ser de fremover og vil gjøre bygda attraktiv.

Trude Nystuen er barnehagesjef for Sørskogbygda Naturbarnehage, og det var hun som tok initiativ til å holde bygdemøter.

- Vi har mange barn hos oss i barnehagen, og foreldre som lurte på hva som skjedde i bygda. Det var ingen felles arena for utveksling av arrangementer. Derfor inviterte vi til bygdemøte for ett og et halvt år siden, hvor vi til slutt bestemte oss for å ha et utvalg, eller gruppe, som skulle jobbe for å beholde Sørskogbygda som et godt sted å bo, sier Nystuen.

Holdt mange møter

Møteaktiviteten er det ingen ting å si på, for det har blitt holdt en del møter i bygdeutviklingsgruppa.

- Vi har rundt ett møte hvert kvartal. Der tar vi opp alt fra arrangementer vi vet kommer, til tiltak for å gjøre Sørskogbygda et mer attraktivt sted å bo, og ikke minst bosette seg, sier Trude Nystuen.

I morgen kveld klokka 19.00 er det et nytt møte i bygdeutviklingsgruppa.

- Ja, vi har da fått til noen møter i gruppa gjennom fjoråret, så vi prøver på nytt igjen i går. Vi fortsetter så lenge folk synes at dette har noe for seg, sier Nystuen.

Alle kan være med

Alle som vil kan være med på disse bygdemøtene, og morgenkveldens møte er åpent for alle.

- Det er åpent for alle. Det er tenkt som en møteplass der man kan komme med ideer og innspill for å skape utvikling i Sørskogbygda. Og ikke minst komme med innspil til trivselsfaktorer og få til et godt sted å bo for både små og store, sier Trude Nystuen.

Mye innhold

Det er mye man kan ta opp på slike bygdemøter. Torsdagens bygdemøte inneholder blant annet innspill fra FAU ved Sørskogbygda skole, venneforeningen ved Sætre og litt informasjon om fiber.

- FAU ved Sørskogbygda skole vil si noe om hvilke utfordringer de har, og hva de er opptatt av om dagen. De ønsker også innspill fra andre om hva de kan gjøre mer for skola, sier Nystuen og legger til:

- Også er det noen som har lurt litt på hvordan det blir med fiber i Sørskogbygda. Så vi skal informere litt om det, sier Nystuen.

Ellers er det for øvrig slik at om man har noe på hjertet, er det bare å ta det opp.

- Det blir også muligheter for å komme med det man måtte sitte på. Forslag til hvordan Sørskogbygda kan bli et bedre sted og om det er noe  man savner eller noe man vil ha mer av, så er dette møtet man må være med på, sier Trude Nystuen.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no