17. nov
SKOKAMP: Elverum Håndball Herrer ønsker å kunne bidra med sko til barna i Uganda og prosjektet til Elverum Folkehøgskole og Anders Bronken. (Fotomontasje: Magnus Stenseth)
 
Spiller kamp for sko til fattige barn
Når Elverum Håndball Herrer onsdag spiller seriekamp mot Bodø hjemme i Terningen Arena, så gjør de det med et veldedig formål. Klubben ønsker nemlig å få inn så mange sko-par som mulig.

Publisert: 04.okt.2016 00:57
Oppdatert: 04.okt.2016 00:34

«Skokampen» har kampen blitt kalt, ene og alene fordi Elverum Håndball Herrer, Sparebanken Hedmark og Elverum Folkehøgskole skal samle inn innesko og fotballsko til barn som trenger det.

- Vi har sammen med våre samarbeidspartnere valgt å igjen støtte det flotte Uganda-prosjektet som Elverum Folkehøgskole og Anders Bronken driver. Og da spurte vi Folkehøgskola om det ville være til hjelp og samle inn idrettsko, som innesko, fotballsko og løpesko, sier Kalle Björkman, markedssjef i Elverum Håndball Herrer.

Han har stor tro på prosjektet og ikke minst at disse skoene kommer til nytte.

- I Uganda har ikke så veldig mange barn sko, de aller fleste, om ikke alle, løper uten sko. Folkehøgskola og Anders Bronken har fått til både fotballbane og masse flotte tiltak. Da må jo barna ha sko når de skal sparke fotball, sier Kalle Björkman.

Massiv tilbakemelding

Markedssjefen kan fortelle at tilbakemeldingene utelukket har vært positive rundt prosjektet. Men han innrømmer at håndballklubben har mange baller i lufta om dagen.

- Vi som klubb har et tett kampprogram om dagen, og det er ikke alt vi når like godt ut med. Dette prosjektet er veldig viktig for oss, og vi ønsker nå å gå bredt ut og be alle som har noen sko som de ikke bruker, om å ta med disse på kampen onsdag, sier Björkman.

Men de tilbakemeldingene han har fått har vært positive, og allerede har skoene begynt å strømme inn.

- Det er allerede mange elever ved ELVIS som har startet innsamlingen. Der er både lærerne og elevene med, smiler Kalle Björkman.

Gulrot

Denne innsamlinga er et samarbeid mellom EHH, Sparebanken Hedmark og Elverum Folkehøgskole, og som et ledd i den daglige tilstedeværelsen til Elverum Håndball ønsker Björkman å være med på slike ting også.

- Vi synes prosjektet er godt, og vil derfor bidra. På kampdagen onsdag vil det være mange elever ved Elverum Folkehøgskole rundt om i Terningen Arena for å ta i mot skoene. Vi vil fylle en stor pall med sko. For at du skal få noe igjen for skoene, så sponser Sparebanken Hedmark en billett pr. sko-par. Så om du tar med deg et par sko, vil du få en gratis billett, sier Kalle Björkman.

Skoene må være bruktbare, men kan godt være litt slitt.

- Vi skal jo ikke fornærme barnene i Uganda, men hjelpe de. Derfor bør skoene som leveres inn være i såpass god stand at de er brukenes. De kan godt være litt slitt, men det skal gå an å bruke de på vanlig måte, avslutter Kalle Björkman.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no