13. nov
 
Sparebanken i Elverum inn i nyoppussede lokaler
Sparebank 1 Østlandet åpnet de nyoppussede lokalene i Elverum 15. juni. Og det var en stolt regionbanksjef for Østerdalen, Kjell Inge Bækken, som kunne ønske kunde velkommen til de nyoppussede lokalene.

Publisert: 15.jun.2017 13:41
Oppdatert: 15.jun.2017 13:41

Ordfører i Elverum, Erik Hanstad (H), stod for den offisielle åpninga, hvor han delte en bjørk i to med øks. Alle bankens ansatte, spesielt inviterte og ikke minst direktør i Sparebank 1 Østlandet, Richard Heiberg, var til stede under åpningen som skjedde torsdag 15. juni.

En bank for fremtiden

Planene om en ombygging og restaurering av lokalene til Sparebank 1 Østlandet i Elverum har vært mange og gamle. I oktober i fjor stengte banken for å pusse opp lokalene.

Torsdag 15. juni stod de ferdige, og mange hadde tatt turen til den offisielle åpningen, noe Kjell Inge Bækken var fornøyd med. Han innrømmer at det tok litt lenger tid enn det de hadde regnet med.

- Det har vært en «trang fødsel» og kanskje et enda lengre svangerskap, men det var verdt det. De ansatte sier også at det var verdt å vente på at de nyrestaurerte lokalene sto ferdig, sier Bækken.

Han forteller videre om trange midlertidige lokaler hvor de ansatte nærmest har sittet oppå hverandre, men at han roser de for deres samarbeidsvilje og ikke minst innsats.

- Vi har sittet oppå hverandre i midlertidige lokaler, men det kom det også mye positivt ut av. Nå er vi veldig stolte av å kunne presentere en helt ny bank, i de samme lokalene som vi alltid har vært, smiler Kjell Inge Bækken.

Lokal bank sjøl med børsnotering og oppkjøp

Tirsdag 13. juni gikk Sparebank 1 Østlandet på børs. Men sjøl om banken nå er børsnotert, så vil den allikevel være en lokalbank i Hedmark, Oslo og Akershus forteller administrerende direktør, Richard Heiberg.

- Vi er en bank som ønsker å være tilstede der kundene holder til. Så her i Elverum har vi en fullservice-bank. Med både bedrift- og personmarkedet i tillegg til eiendomsfirmaet som sitter her på lokalkontoret. Vi mener det er viktig å være der kundene er også, sjøl om vi er en fulldigital bank. Men det å ha relasjoner til kundene og kundene kan komme å snakke med noen de har tillit til å kunne få råd, mener vi er viktig, sier Richard Heiberg.

Tidligere i år byttet banken navn, fra Sparebanken Hedmark til Sparebank 1 Østlandet. Og sjøl med navnebyttet så vil Sparebank 1 Østlandet ha lokalkontor i Elverum og hovedkontor på Hamar, forsikrer Heiberg.

Nye lokaler og interiør men fortsatt samme mannskap

De nye, friske og fargerike lokalene til Sparebank 1 Østlandet lyser mot deg når du kommer inn i sparebankens lokaler. Det første man får øye på er den lyseblå veggen ved skranken, hvor det står Elverum med stor skrift. I tillegg kan man lese litt om Elverum som by og hva som kjennetegner kommunen.

Og med nye lokaler, skulle man tro at også det ble noen nye fjes. Men her skal tradisjonen tas i hevd.

- Det blir de samme fjesene, dyktige medarbeidere som vi har med oss videre. Forskjellen er at du kommer inn i mye lysere og triveligere lokaler men medarbeiderne er de samme. Jeg tror de nye lokalene kan appellere til kundene og gi en stolthet til de som jobber her.  Det kan gi en effekt utad også, forteller Bækken.

Det er investert ganske store summer i oppussingen, men fortsatt er ikke regnestykket helt ferdig.

- Akkurat summen vet jeg ikke ennå, men det koster penger. Det er to bygg, ett gammelt og et nyere bygg som skal smelte sammen. Da møter man på en del utfordringer. Blant annet har vi hatt utfordringer rundt elektrisitet, vann og rør, forteller regionbanksjef Kjell Inge Bækken.

Og med denne investeringen som nå er tatt, vil Heiberg for poengtere at banken i Elverum ikke skal legges ned.

- Vi går motsatt veg av andre banker, som automatiseres, legger ned lokalkontorer og du må ringe til for å bestille time hos for å få komme inn. Vi skal være til stede der kundene våre er, og det er blant annet her i Elverum. Her vil det være lokalkontor for Sparebank 1 Østlandet i uoverskuelig fremtid, avslutter Richard Heiberg, administrerende direktør i Sparebank 1 Østlandet.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no