21. nov
NYE PARKERINGSREGLER: Senterleder ved AMFI, Lene Faraasen, står ved en av de fire nye parkeringsautomatene ved AMFI. Gratisparkeringen er redusert til to timer, men til gjengjeld kan du stå så lenge du vil, mot betaling.
 
Slutt på tre timers gratisparkering på AMFI
I forrige uke innførte AMFI nye parkeringsrutiner ved senteret. På fremsiden er det slik det har vært før, men skal du parkere i kjelleren eller på baksiden, må du være obs.

Publisert: 18.mai.2016 01.37
Oppdatert: 18.mai.2016 01.37

For nå har senteret gått vekk fra at du kan parkere gratis i tre timer. Nå kan du parkere gratis i to timer, og betale for å stå lenger. En endring AMFI har gjort for å være mer kundevennlige hevder senterleder, Lene Faraasen.

- Nå har vi montert opp fire nye parkeringsautomater ved senteret. Dette gjør vi for at det skal bli enklere og mer kundevennlig for de som også bor utenfor Elverum, og ikke kjenner så godt til det med parkeringsskivene, sier Lene Faraasen ved AMFI.

- Stå så lenge du vil

Med de nye parkeringsreglene ved AMFI, kan man stå så lenge man vil, mot betaling. Det er to timer gratis og etter det vil det koste penger.

- Man kan nå gå til parkeringsautomatene og trekke lapp, da står man to timer gratis. Der er jo den store endringen, at vi går fra tre til to timers gratis parkering. Og det gjelder for alle, med unntak av de med HC-bevis, for de kan stå så lenge de vil på HC-plasser, og er det ikke ledig kan de parkere på andre plasser også, sier Faraasen.

Nå har det blitt lettere å forstå systemet, mener senterlederen.

- Ja, nå blir det mer likt det som er vanlig praksis rundt om i Norge. Slik blir det lettere å forstå systemet både for elverumsinger og turister som kommer innom, sier Lene Faraasen.

Fortsatt p-skive

Man kan fortsatt bruke parkeringsskiva sier Lene Faraasen, men også andre midler.

- Bruk gjerne parkeringsskiva du allerede har, men skal du stå lenger enn to timer må du betale, sier Faraasen og legger til:

- Noen har til og med brukt leppestift i frontruta, så dette skal nok gå bra, sier Faraasen.

positive tilbakemeldinger

Det ble bestemt at AMFI skulle endre sine parkeringsregler etter et fellesmøte i kommunen tidligere i år.

- Gårdeierne og de som eier parkeringsplasser møttes for et felles møte hvor vi snakket om å få så like parkeringsregler over hele byen, dette er ett skritt mot det, sier Lene Faraasen.

I forrige uke la senterlederen ut en melding på senterets side på Facebook, hvor hun kan konstatere at det bare har kommet positive tilbakemeldinger på endingen.

- Ja, jeg la ut en beskjed på vår side på Facebook i forrige uke om endringene. Så langt har vi bare fått positive tilbakemeldinger, sier Lene Faraasen.

Hovedmålet for AMFI er fortsatt at det skal være god rullering på parkeringsplassene, men også at bøtene uteblir.

- Vi gjør ikke dette for at vi skal få skrevet flere bøter. Vi ønsker at det fortsatt skal være god rullering på parkeringsplassene, samtidig som at det ikke blir skrevet ut en eneste bot, avslutter Lene Faraasen med et smil.

 
Fakta
  • Fortsatt muligheter for å stå gratis, men nå bare i to timer.
  • Time tre koster 10 kroner.
  • Fra time fire og utover koster hver time 40 kroner.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no