13. nov
NOMINERT: Signe Marie Rustad fra Elverum er nominert til Spellemann i kategorien "Country". (Foto: Marthe Vannebo)
 
Signe Marie Rustad fra Elverum nominert til Spellemann
Elverumsjenta Signe Marie Rustad er nominert til Spellemannsprisen i kategorien "Country". - En fantastisk beskjed å få, sier Signe Marie Rustad.

Publisert: 05.jan.2017 17:11
Oppdatert: 05.jan.2017 17:19

iElverum får snakke med henne rett etter pressekonferansen og presentasjonen i Oslo torsdag ettermiddag. Og det er en veldig glad jente vi har på tråden.

- Det var ganske stort å få denne beskjeden. Jeg hadde ikke tenkt veldig mye på Spellemann og jeg ble bare kjempeglad da jeg fikk telefonen om at jeg var nominert i kategorien "Country", sier Signe Marie Rustad. 

Hun var samlet med de andre nominerte artistene på pressekonferansen til Spellemann i Oslo torsdag ettermiddag. Hun forteller at hun er nok en av de minst kjente artistene der, og synes egentlig det er litt greit også.

- Jeg vandrer rundt her og er nok ukjent for de aller fleste. Jeg får være litt i fred, mens de andre artistene får masse oppmerksomhet. Jeg synes det egentlig er litt moro, men jeg er mest glad over å få lov til å være en del av dette. Dette er ganske stort for meg, sier Rustad.

to album

Signe Marie har gitt ut to album, og det er det siste, Hearing Colours Seeing Noises, hun nå er nominert til Spellemann for. Et album som i følge artisten sjøl er ganske personlig.

-  Det har vært en lang prosess og få ferdig mitt andre album. Albumet inneholder låter som har tatt tid å lage. Det er en veldig personlig plate og har egentlig paralleller til en livskrise for min del for å bli litt personlig. Det har vært ganske krevende, og en sterk prosess for å lage og gi den ut. Det at jeg nå har blitt nominert til Spellemann topper det hele og gjør det veldig bra og moro. Det er overveldende at andre hører på plata mi og får noe ut av den, sier Signe Marie Rustad.

Hun kan fortelle at plata har blitt til litt i «tåka».

- Hele prosessen har vært litt i tåka og vært veldig personlig. Så kommer denne anerkjennelsen med at jeg blir nominert til en Spellemann, det synes jeg er ganske stort og virkelig en klapp på skuldra, sier Signe Marie.

Ble veldig overrasket

Hun har mottatt strålende kritikker for sitt siste album, men allikevel så ble det en stor overtakelse at hun ble nominert.

- Jo, jeg ble overrasket. Man tenker ikke på dette når man lager og gir ut ting. Det kom litt plutselig dette her, og det er overveldende at noen legger merke til plata mi. Det var mange som kom med tilbakemeldinger etter at jeg ga ut plate nummer to. Slik var det ikke på den første plata jeg ga ut. Også kommer denne nominasjonen som på en måte bare blir en forlengelse av dette, sier Signe Marie Rustad som synes nominasjonen er en stor bonus.

Gir en inspirasjon til å fortsette

Elverumsjenta kan fortelle om en hard overgang og litt motstand mellom platene. Men hun måtte bare bite tenne sammen og fortsette å arbeide med musikken. Dette resulterte i denne nominasjonen.

- Det er litt sånn at det gir inspirasjon. Det var en hard overgang fra min første plate til den andre. Jeg måtte hele tiden jobbe på, og det er ofte slik at man ikke må gi opp når du ikke får tilbakemeldinger på musikken din. Det er ikke derfor jeg skriver låter, men det må til for at du skal kunne drive og leve av det. Det at folk hører om deg og kommer på konserter, sier Signe Marie Rustad og legger til:

- Jeg var veldig fornøyd med den andre plata mi, men dvis det ikke hadde vært noen som hadde hørt på den, så hadde det vært en «stri turn» for å jobbe mot en plate nummer tre. Det er litt deilig at det kanskje er liv laga i det man driver med og jeg har nå fått en bekreftelse på dette. Også er det godt å få feira det man gjør, man setter seg liksom ikke ned og tar innover seg det man har gjort. Det går jeg nå, sier en glad Signe Marie Rustad.

Ut på turné

Signe Marie Rustad skal nå ut på turné i Norge, hvor hun blant annet skal spille i Elverum kulturhus. Det kan være litt skremmende ifølge artisten sjøl.

- Det blir moro, men det er alltid en skrekkblandet følelse man har for å spille i kulturhuset. Jeg både gleder og gruer meg, avslutter Signe Marie Rustad.

I kategorien "Country" konkurrerer Signe Marie Rustad med Paal Flaata (Come Tomorrow - Songs Of Townes Van Zandt), Darling West (Vinyl And A Heartache) og Claudia Scott (Let The Ribbons Fly).

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no