19. nov
GODE FORBEREDELSER: Elverum Håndball Herrer er godt igang med forberedelsene til den kommende sesongen.
 
Sesongforberedelsene går sin gang for Elverum Håndball Herrer
Det er fortsatt vel tre uker til håndballsesongen kastes skikkelig igang den 10. september. Men allerede nå legges grunnlaget for årets sesong for Elverum Håndball Herrer.

Publisert: 18.aug.2017 09.55
Oppdatert: 18.aug.2017 09.57

Laget har allderede vært gjennom både treningsleier, treningskamper og turnering. Snart venter Frankrike og stortrunering med blant andre PPD Zagreb fra Kroatsia og Chambery fra Frankrike.

Men det setter ikke en stopper for en effektiv sesongoppkjøring, og trener Michael Apelgren er spent på hvordan laget og spillerne hans blir denne sesongen.

- Vi har holdt på en stund nå, men det er klart at det er en del slitne kropper etter en tøff oppkjøring. Samtidig er det nye ting og ikke minst nye spillere. Men enn så lenge så ser det ganske fornuftig ut, sier Michael Apelgren.

Det er en del flere nye spillere enn foran de foregående sesongene for Elverum denne sesongen. Men Apelgren er optimist over de nye spillerne klubben har fått.

- Det er kanskje flere nye spillere enn tidligere sesonger, men jeg føler at vi har kommet mye lengere nå enn da vi hadde færre nye spillere. Det er mye som ser positivt ut og vi skal ikke snakke om det å få nye spillere som et problem. Men det som i tillegg følger med nye spillere, er at vi får en mye bredere kompetanse, sier Michael Apelgren.

Har tro på de nye spillerne

Den svenske treneren har stor tro på de nye spillerne Elverum har skaffet seg gjennom sommeren.

- Vi er overhodet ikke misfornøyde med spillerne vi har skaffet oss. De har jo kommet hit for å spille bra håndball. I tillegg vil vi bli mye bredere i år enn tidligere med de nye spillerne. Vi er glade og fornøyde med det vi har oppnådd hittil, men det er en prosess som hele tiden skal gå fremover. Og ikke minst hvordan vi jobber for å kunne får et bra samspill og hva vi kan få til sammen, sier Apelgren.

Sjøl om vi skriver august på kalenderen, er det mange som gleder seg til at sesongen endelig skal kastes igang.

- I august er det mye som er bra. Spillerne er glade, treneren er fornøyd, gutta trener bra og det er lite kjeft. Det her er den absolutt fineste perioden som trener, og vi vet at det kommer vanskeligere tider igjennom sesongen, sier den svenske treneren med et smil.

Vant Santa Kristina Cup

Det er ingen tvil om at oppladningen til sesongen er tøff for håndballgutta i byen. Med en ganske hard treningsleier i Trysil godt i beina, møtte de Kolstad, Drammen og Haslum. Elverum vant cupen, men tapte mot erkerival Haslum.

- Vi vant den turneringen, og det var positivt. Samtidig vil vi ikke tape mot noen, noe vi gjorde mot Haslum. Men det var ikke så rart, med tanke på at vi hadde treningsleieren i Trysil den uka. Det jeg synes så fornuftig ut er at vi har kommet lengere med laget enn det jeg trodde vi skulle ha gjort. Noe som er positivt, så er det vanskelig å si hvor vi står ettersom det er saker og ting vi kan bli bedre på, sier Michael Apelgren.

Prestisjefylt turnering

24. til 27. august deltar Elverum Håndball Herrer på turneringen «EuroTournoi» i Strasbourg i Frankrike. En turnering hvor tidligere motstandere i Champions League som Motpellier, Logroño La Rioja og Chekhovskie Medvedi også skal delta.

Det er ingen tvil om at Elverum Håndball Herrer har satt Norsk håndball på Europakartet. Men sjøl om motstanderne er store og har spillere i verdensklasse, mener Apelgren at vi ikke må skremmes av det.

- Det er en turnering jeg tror det er bra for oss å være med i. Vi bør også spille treningskamper mot lag vi skal møte i Champions League. Vi skal vise at når vi møter Zagreb, så skal vi ikke være veldig imponerte over de. Når vi skal møte store slag, så kan de hete både Montpellier eller Skjern. Vi skal forsøke å vinne hver kamp. Men hvor realistisk det er å vinne hver gang, det får noen andre svare på, avslutter Michael Apelgren.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HAR STOR TRO: Michael Apelgren og resten av teamet rundt Elverum Håndball Herrer har stor tro på spillerstallen. (Arkivfoto: Leif Tore Surén)
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no