14. nov
GÅR FOR SEIER: Tore Fossum og Elverum er offensive før søndagens møte med Bodø/Glimt og går for seier!
 
Elverum møter serieleder Bodø/Glimt på hjemmebane på søndag
Etter at cupeventyret er over med tap mot Vålerenga på torsdag, er det nå full fokus på å overleve i OBOS-ligaen for Elverum fotball. Søndag er det serieleder Bodø/Glimt som kommer på besøk, og det blir garantert en tøff kamp.

Publisert: 12.aug.2017 18:53
Oppdatert: 12.aug.2017 18:53

Bodø/Glimt slo Elverum hele 5-0 i seriekampen i april, men kampen stod lenge opp vippet på 1-0 og Elverum (Adnan Cirak) bommet på straffe. Deretter ble det noen enkle baklengs, og det endte med et stygt tap.

I cupens 3. runde på Aspmyra, endte det derimot med seier etter straffer og 4. runde mot Vålerenga på Ullevaal stadion. Det endte som kjent med 1-0 tap på torsdag.

- Dette blir en ny tøff utfordring for oss, Bodø/Glimt har vel vist seg som det mest stabile laget hittil i OBOS-ligaen. Nå har vi jo allerede møtt de to ganger, og vi har egentlig gjort to gode kamper mot de. Det ble et stygt tap i seriekampen, men vi var med lenge da og. Vi er veldig klare over hva de er gode på, og hva de kommer med. Det blir en tøff motstander, men vi har allerede vist at vi kan slå de, forteller trener Tore Fossum.

gjensyn med amor layouni

Det vil også bli et gjensyn med Amor Layouni, som gikk til Bodø/Glimt i sommer.

- Ja, vi får se om han kommer seg inn på laget, men han er sikkert med i troppen, sier Fossum.

Bodø/Glimt trenger poeng i kampen om opprykk, mens Elverum tilsvarende for å unngå nedrykk.

- Bodø/Glimt har vært gode på bortebane også, og de har en spillestil som gjør at de kan ligge litt bakpå og kontre. Det blir utfordrende for oss hvor tøft vi skal gå i angrep, for Bodø/Glimt er klart ligaens beste lag på å kjøre overganger og kontre. De har noen ordentlig gode spillere der framme, med Trond Olsen og Kristian Fardal Opseth, og flere indreløpere som kommer i full fart. Jeg tror det blir en morsom kamp for publikum, og vi går på banen for å vinne, så klart, sier Fossum.

Hva er den største sportslige forskjellen på lagene?

- Det er vel at de har spilt på seg en del erfaring i Eliteserien i fjor, med mange og gode unge spillere. De brukte nok litt tid i starten på sesongen til å bli «vant til» OBOS-ligaen, men etter det har de fått veldig fart på det. Det er et lag med veldig store ferdigheter, både offensivt og defensivt. De er nok det mest komplette laget i OBOS slik jeg ser det, forklarer Fossum.

- vi går for å vinne!

Hvor viktig er søndagens kamp for laget og spillerne, med tanke på at det er serielederen som kommer på besøk og det kan bli et løft med seier?

- Vi tar bare neste kamp vi, og nå er det Bodø/Glimt vi skal møte, og vi går for å vinne! Vi mener det helt klart er mulig å slå Bodø/Glimt på søndag, så vi går på banen for å vinne, lover Fossum.

Forrige seriekamp endte 1-1 borte mot Tromsdalen, og det bør har gitt litt ekstra til spillerne.

- Ja, jeg synes vi har vært bra nå etter ferien. Vi har jo byttet ut en del spillere og fått inn noen nye og det ser ut som vi har kommet litt styrket ut av endringene. Vi utvikler oss videre i full fart vi, men på dette nivået handler det så klart om å vinne. Nå gjelder det bare å få de seirene vi har muligheter til, og det har vi allerede på søndag. Og vi har virkelig trua på seier, sier Tore Fossum.

Merk at kampen starter allerede klokka 15.00 på Elverum stadion på søndag. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TILBAKE I ELVERUM: Amor Layouni spilte vårsesongen for Elverum, men gikk til Bodø/Glimt i sommer.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no