15. nov
 
Seks på rad for Elverum Håndball Herrer
Elverum Håndball Herrer slo ØIF Arendal 25-20 i Terningen Arena søndag kveld, og er med det sluttspillmestre for sjette året på rad. En bragd ingen i nyere tid kan vise til i norsk herrehåndball.

Publisert: 22.mai.2017 00:01
Oppdatert: 22.mai.2017 06:38

Med seieren over ØIF Arendal søndag kveld, avslutter Elverum håndballsesongen med et stort smell. Finalerunden ble vunnet 2-1 (spilles best av tre kamper) og setter punktum for en herlig sesong. Sett fra Elverums ståsted, kunne ikke sesongen ha blitt kronet noe annerledes. Denne sesongen har vært den beste sesongen Elverum har hatt på sin vel 80 år lange historie, og i tillegg er dette den beste sesongen for norsk herrehåndball gjennom tidene. Altså ganske sterkt!

Elverum slet med å holde følge de første åtte minuttene i 1. omgang. Da var det virkelig ØIF Arendal som styrte kampen. Men om gjestene styrte kampen i åtte minutter, hadde Elverum minst to hender på rattet i de gjenværende 52 minuttene av kampen. Etter å ha ligget under 1-4 går Elverum opp i 10-5, en formidabel snuoperasjon av Elverum.

Noe som igjen førte til at laget holdt seg fem mål foran omtrent hele kampen igjennom. Elverum byttet på å ligge fire til seks mål foran Arendal, og til slutt vant Elverum 25-20 og dermed kunne de heve det gjeve trofeet over hodet og ny mulighet for spill i Champions League neste sesong.

En legende slutter

Trener, Michael Apelgren, var en veldig stolt herre etter kampen søndag kveld.

- Det har kjent som om alt har gått i mot oss gjennom hele sluttspillet. Det har virkelig vært «oss mot verden», og følelsen vi sitter igjen med nå er helt sjuk. Det er så mange som man ville takke i kveld, men jeg vil takke spesielt Aleksander Børresen i kveld. Han klarer kanskje ikke kunne gå på et år på grunn av den skaden han får i kveld, men det han gjør i kveld gjør han heroisk. Det er en legende som nå avslutter sin karriere, sier Michael Apelgren.

Den svenske suksesstreneren var ganske rolig under kampen, men han kunne aldri vite hvordan det gikk.

- Det kjennes som om vi hadde god kontroll på kampen, men som vi har erfart gjennom hele sesongen så var vi ikke sikre før i de siste minuttene av kampen, sier Apelgren.

ØIF Arendal prøvde seg etter en timeout i slutten av 2. omgang og gjøre endringer i spillet. Til og med offensivt spill, 3-3, vippet ikke Elverum av pinnen.

- Vi hadde trent mot akkurat det, og var forberedt på et offensivt forsvar fra Arendal. Vi har også Tine Poklar som stod opp og gjorde en god kamp. Dette var en drøm som gikk i oppfyllelse, med tanke på alt som har skjedd mot oss i sluttspillet. At vi har hatt ni utestengelser og at vi har klart å vende dette til noe positivt for oss sjøl, det er jeg veldig stolt over. Alt vi har kjempet hele tiden, og vi har følt at vi hadde motvind hele tiden. Nå vant vi og det er jeg stolt over, sier Michael Apelgren.

Poengrekord

Elverum Håndball Herrer satte innværende sesong poengrekord i Champions League, satte klubbrekord i antall poeng i serien, var fire minutter unna et cup-gull og vant sluttspillgull. Dette er rett og slett den beste sesongen Elverum Håndball Herrer har opplevd noen gang.

Noe som trener Michael Apelgren er ydmyk over å ha fått vært en del av. Nå tenker han fremover og gleder seg allerede til neste sesong.

- Nå får vi litt fri, også skal gullet nytes, avslutter svensken.

 
Fakta

          Tredje sluttspillfinale

  • Elverum - ØIF Arendal 25-20 (13-9)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Petter Øverby, Aleksander Børresen (2), Tamas Ivancsik (2), Nikolaj Mehl (2), André Lindboe (4), Erik Toft, Jonas Burud (1), Håkon Ekren, Tine Poklar (7), Kristian Bliznac, Josef Pujol (7)
  • Tilskuere: 2.210.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no