18. nov
 
Scandic Elgstua er kreative foran besøket av NRKs Sommertog
At de er kreative på Scandic Elgstua er ingen nyhet i seg sjøl, for det er godt kjent. Men nå har de tatt kreativiteten ett stort skritt til, og bruker elgen for alt det er verdt.

Publisert: 06.jul.2017 12:02
Oppdatert: 06.jul.2017 12:02

For nå har de malt en elg på taket på hotellet. Slik kan kanskje dronene eller helikopter fange opp elgen når NRKs Sommertog kommer til byen.

- Vi har fått en ganske morsom idé! Jeg og markedsansvarlig Solurnn Nordlien, kom på ideen om å male en elg på taket på hotellet. Vi har rett og slett malt en svær elg på taket vårt og den strekker seg over fem og en halv til seks meter, så den er ganske stor, sier Nina Bogerud Caspari, hotelldirektør ved Scandic Elgstua.

Bakgrunnen for stuntet er at NRK kommer med sitt Sommertog til Elverum stasjon 19. juli. I den forbindelse har hotelledelsen kommet opp med ideen om å male en elg på taket.

- I tillegg har vi malt fotspor av elgen, som figurativt har kommet opp vindeltrappen opp på taket vårt. Der har den gått litt rundt for å se seg om, til han kom helt på toppen og ser nå bort på togstasjonen, smiler Bogerud Caspari.

Elgen brukes til alt

Den ikoniske elgen foran Elgstua har nærmest blitt et landemerke for Elverum, noe hotellet ønsker å bruke som markedsføring av byen Elverum når NRKs sommertog kommer.

- Vi har elgillustrasjonen vår som vi bruker i mange sammenhenger. Og da når vi hadde taket tilgjengelig, så ville vi bruke det. Skulle NRK fly over her med drone, så vil hele Norge kunne se denne elgen, forteller Solrunn Nordlien.

Elgen er malt i hvitt, slik at mot det mørkegår taket er den veldig godt synlig fra lufta.

Men ideen om å male en elg med spor på taket, er ikke noe nytt. Sjølve motivet er nytt, men ideen om å bruke taket til NRKs sommersatsning er ikke nytt.

- Det vi har gjort, er det noen som har gjort før oss. Det er en del år siden, men et hotell i Ålesund gjorde det tidligere. De hadde logoen sin, det vi gjør er ikke logoprofilering men å fremme elgen. Vi har hatt et skikkelig prosjekt for å få denne elgen på plass, og vi har måttet brukt noen dager på det, ler Nina Bogerud Caspari og legger til:

- Vi har fått god hjelp av vaktmesteren vår, Lasse, som har vært med å male. Vi har prøvd flere ganger på å få dette her til, men vi har blitt overrasket av vind blant annet. Første gang vi prøvde hadde vi plutselig masse papir som blåste opp her, for vi brukte tape for å feste papiret vi har gått etter når vi malte elgen. Men med vind så blåste det bare bort. Derfor prøvde vi igjen onsdag morgen, og da fikk vi endelig malt den ferdig.

Oppfordrer andre til å være kreative

Med elgen på taket håper nå den kvinnelige duoen på Scandic Elgstua at andre i Elverum er like kreative som dem sjøl har vært. Ikke minst for å vise frem byen vår når NRK kommer med sitt Sommertog 19. og 20. juli.

- Jeg synes at når vi først får NRK til byen, så må vi gjøre litt for å vise frem Elverum. Dette er vår måte å vise frem den landskjente elgen ved Elgstua. Også håper vi at andre elverumsinger, både privatpersoner men også andre næringsdrivende, kan være kreative og finne på morsomme stunt inn mot Sommertoget, avslutter hotelldirektør ved Scandic Elgstua, Nina Bogerud Caspari.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TOG: NRKs sommertog kommer til Elverum 19. juli.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no