21. nov
 
Satser på fotball igjen
I Sørskogbygda har det tradisjonelt vært håndball som har stått i fokus, spesielt på damesiden. På 90-tallet og en 10-årsperiode fremover blomstret fotballmiljøet opp, men etter hvert ble det mer og mer laber interesse.

Publisert: 28.apr.2016 15.59
Oppdatert: 28.apr.2016 15.59

Men nå har virkelig fotballinteressen i Sørskogbygda blitt større. I fjor ble det startet et A-lag og de startet opp i femte divisjon. Fjorårets sesong ble en oppkjøringssesong, og nå satser de på å få flere poeng og seiere enn i fjor.

Med på trenerteamet har de fått med seg Tommy Nystuen og Asgeir Høimoen, begge fra Sørskogbygda.

Oppstart

I fjor kom de sammen og dannet lag. Da var det mange som ikke hadde spilt fotball på noen år, og det gjorde kanskje sitt til fjorårets resultater, skal vi tro Asgeir Høimoen.

- Forrige sesong var en oppstartssesong. Der var det mange som ikke hadde spilt fotball på lenge, og vi ville starte opp igjen en fotballklubb i Sørskogbygda. Derfor ble det veldig varierende resultater, sjøl om det var tegn til bedring utover sesongen, sier Asgeir Høimoen.

Nå har det kommet inn flere nye spillere og Høimoen har stor tro på denne sesongen.

- Det ble jo en god bedring mot slutten av forrige sesong. Til slutt endte sist i avdelinga, men denne sesongen skal vi gjøre noen grep. Vi har fått en del nye spillere og er ialle fall ikke noe dårligere enn forrige sesong, sier Asgeir Høimoen.

Seriestart

Fredag kveld klokka 19.00 er det duket for seriestart i femte divisjon. Og Sørskogbygda fotball tar i mot Vallset på Glimtplassen på Kynndalen. I fjor slet Sørskogbygda mot Vallset, men Høimoen lover revansje.

- Vi møtte jo Vallset siste serierunde i fjor. Der har vi heller dårlige minner fra, det endte med at vi tapte 9-0, sier Asgeir Høimoen og legger til:

- Så i sesongåpningen i år har vi derfor mye å revansjere når vi nå møter Vallset hjemme på Glimtplassen. Vi satser på å gjøre hjemmebanen vår til et «fort» og at vi skal være gode på hjemmebane, sier Høimoen.

Hårete mål

Sørskogbygda fotball er et forholdsvis nytt lag, men målene har de på plass. Som en av trenerne har Asgeir Høimoen tenkt litt på målet for sesongen, sjøl om de egentlig ikke har noe fastsatt mål.

- Vi har vel egentlig ikke satt oss noen klare mål. Men at vi skal være blant de fire, fem beste lagene i pulja, det har jeg nok kan være realistisk å tro på i år, sier Høimoen.

Sosialt og moro

Fredagens kamp mot Vallset på Glimtplassen markerer starten for årets sesong for Sørskogbygda fotball. De har allerede trent gjennom vinteren og føler seg klare for kamper som betyr noe.

Sjøl om det er ganske så tøft og at det kreves en del for å spille fotball, så er det kombinasjonen å ha det gøy, være sosiale og det seriøse som er en god blanding.

- Vi spiller for å ha det moro, og ha det gøy. Men samtidig som vi skal ha det sosialt og gøy, så må vi gjøre dette seriøst også. Vi går skikkelig inn da vi først møter opp både på trening og til kamp, avslutter Asgeir Høimoen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KAPTIEN: Thomas Motrøen Furulund har fått det ærefulle oppdraget med å være kaptein på Sørskogbygda fotball. (FOTO: Privat)
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no