19. nov
TAP: Elverum Håndball Herrer tapte 21-24 mot ØIF Arendal i første finale i årets sluttspill. Sluttspillserien spilles best av tre kamper.
 
Raknet fullstendig da det gjenstod 13 minutter
Etter å ha spilt jevnt over bra i vel 47 minutter, møtte Elverum bokstavelig talt på veggen. Det var dit, men ikke lenger for de svarte og hvit-kledde.

Publisert: 15.mai.2017 02.02
Oppdatert: 15.mai.2017 02.01

1. omgang var veldig jevnspilt mellom lagene. Både Elverum og ØIF Arendal viste muskler, og ikke minst vilje. Lagene fulgte hverandre tett, og Elverum hadde en ledelse med ett mål til pause. På tavla stod det 13-12 til Elverum når lagene gikk av banen etter halvspilt kamp.

Når de så skulle starte 2. omgang, var det Elverum Håndball Herrer som viste viljestyrke og økte ledelsen flere ganger. Elverum så ut til å ha stø kurs mot nok en seier i Terningen Arena. Men, så våknet ØIF Arendals keeper, Cesar Augusto Oliveira Almeida opp og vartet opp med tre gode redninger på rappen. Da gikk også lufta ut av Elverums-ballongen.

Elverum ledet da 21-16 og så ut til å ha god kontroll på kampen. Men, etter redningene til Almeida sløste Elverum bort 15 sjanser de neste 13 minuttene. Det var horribelt å se på, at Elverum prøvde og prøvde men ikke fikk betalt. ØIF Arendal vant de siste 13 minuttene 0-8, noe som også gjorde at de vant kampen 21-24.

Tydelig skuffet

Spillerne var tydelig skuffet over de siste 13 minuttene av søndagens kamp, og de erkjente også at de ikke spilte godt nok. En av spillerne, André Lindboe, var over hodet ikke fornøyd med kampen.

- Det er ikke så rart at vi er skuffet over kveldens kamp. Det er rett og slett pinlig og vi spiller ikke opp mot vårt beste, noe vi vet at vi kan. Vi har kampen, men så roter vi den bort, sier Lindboe.

Han mener at en rekke feil avslutninger gjør at laget taper kampen.

- Vi spiller over hodet ikke bra nok, og slik jeg ser det kommer tapet fordi at vi bommer og tar avslutninger som ikke er gode nok, sier André Lindboe.

Venstrekanten håper ingen er overrasket over at ØIF Arendal var så gode som de var søndag kveld. For det var ingen overraskelse på spillerne.

- Hvis folk har trodd at Arendal var en lett oppgave, så har de bommet fullstendig. Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp. Arendal er kyniske og at de tror på det de driver med. De spiller ikke om sluttspillgull og Champions League om de er dårlige, sier André Lindboe.

- Dette var skuffende

Det var ikke bare Lindboe som var skuffet etter søndagens kamp. Også trener, Michael Apelgren, var alt annet en blid og fornøyd.

- Ja, dette var ikke bra og skuffende. Vi hadde kampen, men da startet målvakten deres å redde. Og i tillegg lykkes vi ikke helt med duellene våres. Arendal punkt-markerer oss og det løser vi ikke godt nok, sier Michael Apelgren.

Han forteller at det blir tøft, ikke bare fysisk men også psykologisk.

- Vi gjør et par dårlige angrep, i tillegg redder målvakten deres noen skudd på slutten og da blir det tungt psykologisk å få ballen i mål. Vi prøvde på det meste, med sju spillere, en strekspiller, to strekspillere, ingen strekspillere. Ja, vi prøve alt men vi fikk ikke ballen i mål, sier Apelgren.

Han medgir at han savnet Tine Poklar under søndagens kamp, og at Poklar blir viktig i returkampen.

- Det er i denne kampen at vi ser at vi ikke har Tine Poklar på banen. Nå ser vi hvor mye han betyr i angrepsspillet vårt, og vi erfare hvor mye han har å si, sier Michael Apelgren.

Ingen lett returkamp

Torsdag 18. mai spilles returkampen i Sør Amfi i Arendal. Men det blir ikke en lett kamp skal vi tro svensken.

- Det ser egentlig ganske vanskelig ut for oss nå, men vi skal forsøke og gjøre vårt beste i Arendal. Nå står de med ett ben i Champions League, så det blir veldig tøft for oss på bortebane, sier Apelgren og fortsetter:

- For vår del må vi bare forberede oss godt og gå inn i kampen med blanke ark. Nå har vi på en måte alt og vinne, vi har kastet bort hjemmebane-fordelen, så vi må forberede oss godt og «slikke sårene» nå, og vinne i Arendal, avslutter Michael Apelgren.

 
Fakta

   Første finalekamp i sluttspillet

  • Elverum - ØIF Arendal 21-24 (13-12)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Petter Øverby (5), Aleksander Børresen, Tamas Ivancsik (1), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (4), Erik Toft (6), Jonas Burud, Håkon Ekren (1), Kristian Bliznac, Josef Pujol (3)
  • Tilskuere: 2.140
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no