20. sep
GLEDE: Magnhild Medgard (t.v.) og Annette Kleppang gleder seg til å ønske elverumsingene velkommen onsdag kveld.
 
Inviterer til paneldebatt om kroppsøving og økologisk mat
Onsdag kveld inviterer avdeling for folkehelsefag på Høgskolen i Hedmark til paneldebatt i Terningen Arena.

Publisert: 27.sep.2016 13:35
Oppdatert: 27.sep.2016 13:35

I forbindelse med Forskningsdagene 2016 inviterer avdeling for folkehelsefag til paneldebatt onsdag 28.september. 

Debatten er åpen for alle og retter seg mot bevegelsesglede i idrett og skole, og økologisk mat.

Idrett engasjerer mange

– Dette blir første gang vi arrangerer en slik paneldebatt her på høgskolen, og vi håper den vil engasjere folk, sier Magnhild Medgard.

Sammen med Annette Kleppang representerer hun Høgskolen i Hedmark og er ansvarlig for paneldebattene onsdag kveld. 

Den første debatten går under navnet «Bevegelsesglede for alle i idrett og skole. Er det mulig?», og stiller spørsmål ved om vi i dagens samfunn klarer å tilrettelegge for mestring og glede for alle, uten at det blir for mye konkurranse og resultatfokus. 

Det er Østlendingens redaktør, Tom Martin Hartviksen, som leder debatten. 

Panelet består av både lokale og eksterne representanter, og det vil være seks personer til sammen. Blant annet kommer Atle Teksum, som er underdirektør ved oppvekst og utdanningsavdelingen hos Fylkesmannen i Hedmark, og Thorsteinn Sigurjónsson, som er forsker og underviser ved Høgskolen i Hedmark, institutt for idrett og kroppsøving.

– Idrett er noe som engasjerer veldig mange, og vi ønsker å sette spørsmål ved hvordan vi kan skape idrettsglede for alle, sier Medgard. 

Bør vi velge økologisk?

Den andre debatten handler om hvorvidt økologisk mat et sunnere og reelt alternativ. 

– Økologisk mat har vært mye i mediene og forskningsmiljøene den siste tiden, og så mange som 50- til 60 prosent av befolkningen tror det er et sunnere alternativ. Derfor skal debatten gå inn på om det er slik at vi bør velge økologisk og eventuelt hvorfor, forteller Kleppang.

Debattleder er Yngve Ekern, som er kjent som matjournalist i Aftenposten gjennom 20 år. 

Panelet består av to deltakere fra høgskolen og to eksterne deltakere. Blant annet Arild Vaktskjold, som er professor ved avdeling for folkehelsefag ved Høgskolen i Hedmark og forskningsrådgiver ved Sjukehuset i Innlandet.

Diskusjon, temperament og engasjement

– Vi håper at det kommer mange folk. Det største auditoriumet på Terningen Arena er booket, så det er plass til over 200 personer, forteller Medgard. 

Damene håper kvelden byr på diskusjon, temperatur og engasjement. 

– Vi har lagt opp paneldebattene etter et forbrukerperspektiv, og mener de passer for de fleste. Dette er lavterskel som treffer veldig bredt, sier Kleppang. 

Det blir første gang Høgskolen i Hedmark arrangerer et kveldsarrangement i forbindelse med Forskningsdagene, og de ansvarlige for onsdagens debatter håper det vil bli en tradisjon, slik at det blir arrangementer på kveldstid også neste år.

– Vi ønsker å formidle noe av kunnskapen vi sitter på her på høgskolen, sier Medgard. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no