19. nov
STØ KURS: Elverum Fotball med Ulrik Balstad (til venstre) og Fredrik Tervaniemi er på stø kurs mot OBOS-ligaen etter at de i helga slo Stjørndals-Blink 2-3 på bortebane.
 
På stø kurs mot OBOS-ligaen
Elverum fotball har skaffet seg en luke på 11 poeng ned til HamKam på 2. plassen i PostNord-ligaens avdeling 2.

Publisert: 02.aug.2016 09.59
Oppdatert: 02.aug.2016 09.59

Med borteseieren mot Stjørdals-Blink i helga, fosser Elverum Fotball videre på vegen mot OBOS-ligaen. Ja, for nå er de ikke helt fremmede for å snakke om opprykk, sjøl om Fredrik Tervaniemi bedyrer at de tar en kamp av gangen.

- Vi ser ikke så veldig mye på tabellen, men vi har jo skjønt at det kan gå rette vegen. Og at opprykk er mulig, det ser vi, sier Fredrik Tervaniemi.

2-3

Forrige helg tok fotballguttene fra Elverum turen til Trondheim for å spille bortekamp mot Stjørdals-Blink. En kamp som duvet frem og tilbake, men det var Elverum som var sterkest. Forsvarsspiller Ulik Balstad, sier han var ganske trygg på at det skulle bli seier til Elverum.

- Vi fikk en rett i ansiktet ganske tidlig. De scorte på en corner, også utlikner vi til 1-1 rett fra avspark. Etter en liten stund blir vi tilkjent straffe, og den setter vi og det står 1-2. Litt ut i andre omgang går vi opp i 1-3, og derfra og ut har vi egentlig kontroll, sier Ulrik Balstad og legger til:

- Det ble litt «Hawaii-fotball» en periode i andre omgang, og mot slutten av kampen setter Stjørdals-Blink inn et mål på død-ball. Men vi rir egentlig av kampen ganske bra, sier Ulrik Balstad.

Opprykk

Fredrik Tervaniemi er helt klar på at de skal beholde første plassen i PostNord-ligaens andre avdeling. Elverum Fotball ligger 11 poeng foran HamKam på plassen under, og det er nettopp HamKam som er den største utfordreren skal vi tro keeperen.

- HamKam er det laget som kan stikke kjepper i hjulene for opprykket til OBOS-ligaen. De andre lagene ligger nok litt for langt bak. Da må vi gå på en skikkelig smell, og det skjønner jeg ikke hvordan vi eventuelt skal klare å gjøre. Men det er klart at HamKam er et godt lag, og de blir nok tøffe om vi begynner å avgi poeng, sier Fredrik Tervaniemi.

Både Tervaniemi og Balstad tenker på opprykk, men de vil ikke si så veldig mye om det, uten at det er gode muligheter for at Elverum Fotball neste år spiller i OBOS-ligaen.

En ny storebror?

HamKam har vært storebror i fotballen her i Hedmark, spesielt når det gjelder forholdet mellom Elverum og Hamar-laget. Men nå mener Fredrik Tervaniemi at storebror-stemplet bør flyttes over til Elverum.

- Det har jo vært en lang rivalisering mellom oss og HamKam. De har blitt kalt storebror, men nå seiler vi opp som storebroren her. Så kanskje vi skal flytte det stemplet over til oss, ler Fredrik Tervaniemi.

Blir gjenkjent

Det er kanskje å ta i litt at det er fotball-feber i Elverum om dagen, men ifølge Ulrik Balstad har fotballinteressen økt betraktelig i Elverum i det siste.

- Vi blir jo gjenkjent på gata, men vi får for det meste gå i fred. Det er ikke ville tilstander, og det er nok ingen fotballfeber i Elverum. Men vi merker at interessen rundt fotballen har økt her i Elverum, sier Balstad.

Nå venter Molde 2 på Elverum Stadion klokka 17.00 søndag. Både Balstad og Tervaniemi håper på fulle tribuner.

- Vi skal gjøre vårt for å ta tre nye poeng og vi vil gjerne fortsette med dette. Vi har vunnet alle hjemmekampene hittil i sesongen og har ikke sluppet inn mål, det er noe vi skal fortsette med, avslutter Ulrik Balstad.

 
Fakta
  • Tabellen: (de fire første)

1. Elverum - 40 poeng

2. HamKam - 29 poeng

3. Hønefoss - 26 poeng

4. Nardo - 26 poeng

Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no