18. nov
DYNAMISK DUO: Hotelldirektør Nina Bogerud Caspari og eier John Tømte har bygget opp Scandic Elgstua til å bli et av de beste hotellene i landet.foto: Karoline Almås Sørensen
 
Vurderte ikke sin egen habiltet
Da Nordea kåret Scandic Elgastua til årets bedrift satt blant andre ordfører Erik Hanstad i juryen. Elverum kommune har eierinteresser i hotellet.

Publisert: 29.okt.2015 09:11
Oppdatert: 29.okt.2015 09:30

Elverum: Scandic Elgstua Hotel ble denne uken kåret til Årets Bedrift i Elverum av Nordea. Hotellet har tidligere både fått priser for Norges beste frokost (to ganger, i 2013 og 2014) og etter en evaluering blant hotellets gjester på en av verdens største hotellbookingssider, Hotels.com, ble de utnevnt av gjestene som hadde besøkt dem til Norges beste hotell i 2015.

I år satt både ordfører Erik Hanstad og næringssjef Anne Vigdis Ellingsen i juryen, men Elverum kommune har en eierinteresse i hotellbygget gjennom Flerbruksanlegget AS.

Avviser dobbeltrolle

Juryen som har kåret hotellet til årets bedrift i Elverum besto også av Hans J. Børresen, HEB Consulting, Knut Wold. Østlendingen, Steinar Vestøl, Innovasjon Norge og Jon Bekken, Nordea. En sammensetning som er fundert i prisens statutter.

– Når juryen møtes har vi alltid gjort litt forarbeid hver for oss, og alle hadde Scandic Elgstua høyt opp, om ikke øverst på listene sine, sier ordfører Erik Hanstad.

Det var i alt 15 kandidater juryen diskuterte til prisen i år.

– Vi stilles rimlig fritt som jurymedlemmer, og vi har en helt åpen agenda, fortsetter han.

Han avviser at han hadde en dobbeltrolle i juryarbeidet ved at kommunen han er ordfører for gjennom Flerbruksanlegget AS er inne på eiersiden når det gjelder hotellbygget.

Driften er det John Tømtes driftsselskap Elgstua AS som står for, og den har kommunen ikke noe eiendomsforhold til. Både Erik Hanstad og ass. direktør i Nordea, Jon Bekken presiserer at det er driften som berømmes med prisen denne gangen.

– Her er det uansett kompetansen og kvaliteten av det som leveres av kandidatene som er det viktige, sier han.

Overnattingsplasser

– Det var store planer om å ha en overnattingsenhet i tilknytning til Terningen Arena da den ble bygget, så endte det med at vi, kommunen slo pjaltene sammen med John Tømte på hotellet, og i ettertid synes vi at det ble riktig å satse på ett overnattingssted ved Terningen Arena. At Elverum kommune er inne på eiersiden via vårt engasjement i Terningen Arena Holding AS skulle være en starthjelp. Planen er at vi skal gå ut igjen. Vi skal jo ikke drive hotell, sier Hanstad.

Han forteller videre at når kommunen skal gå ut, det er noe som styret i Terningen Arena Holding AS ved styrets leder Eli Sætersmoen skal være med på å vurdere.

– Hun er den som best kan vurdere når riktig tidspunkt for oss å trekke oss ut er, sier Hanstad.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no