18. nov
VILLMARK: Lars B. Nyland og Monica Torve i Norwegian Expeditions prøver å lage sin egen arbeidsplass, og er overveldet over responsen i markedet.
 
Turtilbydere tas vel i mot
Villmarksturer, naturguiding, dyreobservasjoner, foto, nyetablerte Norwegian Expeditions ser for seg et stort marked etter responsen de har fått det første halve året.

Publisert: 12.mar.2015 09:13
Oppdatert: 12.mar.2015 09:13

Elverum: Rundt et halvt år etter at firmaet startet, merker de at det er en etterspørsel den type frilustsliv og naturopplevelser de kan tilby.

Fotografen Lars B. Nyland fra Elverum står bak firmaet, sammen med Monica Torve.

– Vi skreddersyr opplevelser for folk som ønsker å komme seg ut i naturen, man som ikke har kunnskapene, sier Torve. Hun har i mange år jobbet i barnehage, og opplever at den erfaringen er god å ta med seg.

Det lille Elverums-firmaet opplever at de har blitt tatt godt i mot i et marked de på forhånd ikke forestilte seg skulle være så stort. Selv om insatsen er stor både økonomisk og at firmaet tar nesten hele fritiden er de optimistiske.

– Vi har nå kommet i kontakt med et tysk reisebyrå som viser kunder til oss, og nå nettopp fikk vi forespørsler via et av de store cruice-rederiene, sier Nyland.

Ugle-, elg- og ulvesafari

Norwegian Expeditions har utviklet seg i løpet av disse månedene siden firmaet ble registrert i september fra å tilby elgsafari til et bredt spekter av villmarksopplevelser.

– Vi ser at mange ikke er så flinke til å gå ut i naturen på egenhånd. Mange mangler kunnskapen, og noen er rett og slett redde, sier Torve. Det å lære om utstyr og hvordan lage mat ute har vist seg å være populært. I tillegg til det å lære å fotografere dyr.

– Vi hører stadig at folk er redde for ulven, og det har vi forståelse for, men vi har vel hatt noe slikt som 13 spottinger på ulv, sier Nyland. Erfaringen deres er vel heller at ulven er borte lenge før vi mennesker får øye på den.

– Vi prøver å formidle at vi ikke kan la være å bruke naturen fordi det er rovdyr som ulv der, sier Nyland.

Satser

Det er et optimistisk par, som tenker å satse fullstendig på villmarksopplevelser etterhvert.

– Vi tenkte at det får briste eller bære, går det galt så går det virkelig galt i hvertfall for meg, men det blir også en motivasjon, sier Nyland.

– Så langt har mye av inntjeningen gått til investering i utstyr, men vi ser at det er et stort potensial, sier Torve. Selv har hun beholdt noen småjobber eksternt for å være sikret en inntekt hvis det skulle vise seg at etterspørselen er sesongbetont.

– Planen vår er å satse alt, og få firmaet opp å gå så snart som mulig, sier hun.

– Det eneste vi føler at vi mangler nå er en avtale med en skogeier eller to som vi kan sette opp en lavvo på mer fast basis, sier Nyland.

Aktiviteten det første halveåret, tilsvarer den aktiviteten de så for seg i løpet av det første året, så både Torve og Nyland er ganske fornøyd med hvordan det hele har tatt i veg.

– Jeg har ikke i hodet hvor mange kunder vi har hatt, men at vi har hatt en 70-80 innom siden vi startet, det tror jeg nok. Det som er artig er at noen av de kundene vi har hatt i vinter kommer tilbake nå i løpet av våren, forteller hun.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no