14. okt
KJØPTE LODD: Bjørn Johansen. Liv Johansen og Kristin Løkken var blant de mange som kjøpte lodd av Anne Marie Sæther og Tom Skjefstad. FOTO: MAY NORDSVEEN
 
Større og større år for år
Loddkjøperne strømmet til Anne Marie Sæther og Tom Skjefstad da de fredag på Amfi Elverum solgte lodd i forkant av den årlige basaren for Heradstun.

Publisert: 23.apr.2015 09:17
Oppdatert: 23.apr.2015 09:29

Elverum: – Basaren vokser for hvert år, både når det gjelder resultat og gevinster, forteller Tom Skjefstad. Han har vært med fem-seks år og er klar på hva denne årlige basaren betyr for Heradsbygdas samlingssted.

64.000 kroner

– Det første året solgte vi lodd for 20.000 kroner. Et år var resultatet 40.000, og i 2014 solgte vi lodd for 64.000 kroner, forteller han mellom strømmen av loddkjøpere. Mange er fra Heradsbygda og tydelig glade for å kunne gi sin støtte til lokalsamfunnet. Bedrifter i Leiret, bygdefolk, lag og foreninger har sammen bidratt til de om lag hundre gevinstene vi har fått. Handelsstanden har gitt mye, forteller Skjefstad.

Så langt er 17 av 20 loddbøker solgt.

– Loddsalget blir større og større år for år. I løpet av tre timer denne dagen på Amfi Elverum har Anne Marie og jeg og de som satt her før oss, solgt lodd for 2.000 kroner, sier han.

Jentebok og guttebok

Hovedgevinstene er tre sykler, en jente-, en gutte- og en damesykkel. Det er egne loddbøker på jentesykkelen og ei dokke med dokkeklær, for guttene er det en traktor i tillegg til sykkelen, noen som gjør det lettere for besteforeldre å velge bok når de kjøper lodd til barnebarna.

– Neste år blir det nok en elektrisk voksensykkel, humrer Skjefstad spøkefullt.

Andre gevinster er middag for to og en synsundersøkelse.

På basaren på Heradstun 26. april, vil det bli middagsservering.

– På menyen står kalvestek og benløse fugler og hjemmelaget karamellpudding til dessert, alt laget av Solveig Brenden, forteller Skjefstad.

– Vi har også underholdning med bygdas nye skolekorps, sier han.

Peeng på bok

– Vi har vi lagt inn nytt vann og kloakkanlegg. Nå har vi kjøpt ny oppvaskmaskin til 33.000 kroner og nye gardiner i storsalen for 20.000. Inntekten av årets basar vil gå til dette. Forsikringen får 2015 er på 35.000 kroner. I fjor satte vi inn seks nye vinduer, sier Skjefstad.

– Men har peeng på bok. Det er kjekt å ha når det ikke er mer støtte å få fra kommunen, sier han..

Inntekten kommer også fra selskaper og andre arrangementer på det ærverdige lokalet for arbeiderklassen i lokalmiljøet for 120 år siden, i 1895.

Glad i samfunnshuset

– På bygdetreffet tidligere i år solgte Solveig Brenden og jeg lodd for 3.400 kroner ute i gangen på Heradstun i løpet en halv time. Inne i salen ble det solgt lodd for 6.700 kroner. Det er jo bare moro, sier en fornøyd Skjefstad. Dette understreker at Heradstun betyr mye for fellesskapet i bygda.

– Folk er veldig glad i samfunnshuset sitt. Jeg håper mange møter opp. Barna i skolekorpset har besteforeldre, som nok kommer, sier Skjefstad.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no