20. okt
MARKEDSFØRE: Kate Langsethagen har med seg kommuner og næringsliv i Hamar/Elverumregionen når de igjen reiser til Oslo for å markedsføre regionen for å få flere til å flytte hit. FOTO: MAY NORDSVEEN
 
Ønsker å fortsette med Innflytterprosjektet
Tilflytterprosjektet i Hamar/Elverumregionen står nå foran sitt tredje møte med utflyttede hedmarkinger, som har en tanke om å flytte hjem.

Publisert: 15.okt.2015 09:29
Oppdatert: 15.okt.2015 09:35

Elverum: – De to første gangene var vi på Alnabru og på TV-programmet «Torsdag kveld fra Nydalen». Nå skal vi være ved Sentrum Scene, forteller kommunikasjonssjef i Elverum kommune, Kate Langsethagen.

Hun forteller at dette er et regionalt prosjekt med kommunene Elverum, Hamar, Løten, Ringsaker, Stange og Åmot og understreker at en ikke trenger bo i Elverum sentrum for å jobbe her.

Veldig patriotiske

– Etter tre år i startgropa er, omdømme, synlighet og langsiktighet det viktige. Skal en kommune lykkes når det gjelder omdømme, er det viktig at vi alle er gode ambassadører for stedet vi bor. Alle utfordres til å trekke fram det positive med sin kommune. Jeg tror at elverumsingene er veldig patriotiske og at de har stor kjærlighet for hjemstedet sitt, sier hun.

Synligheten går på være til stede der potensielle nye elverumsinger/hedmarkinger er bosatt.

– Forrige gang vi var i Oslo var 26 bedrifter fra Hamar/Elverumregionen med. Nå har 40 meldt seg på, sier hun.

Tilflytterprosjektet har også vært i Trondheim for å markedsføre Elverum som framtidig bosted.

– Etter TV-programmet fra Nydalen var flere enn før, omtrent halvparten, positive til å flytte hjem, og 75 prosent ønsket å flytte hjem. Det var etablerte mennesker, mens de vi møtte i Trondheim var studenter under utdanning og flytting hjem enda mer langsiktig, sier hun.

Skjer en masse

– Det skjer en masse her i Elverum. I år er Elverum Kommunale Industribygg (EKI) med. Det utvikles nye tomter, ny skole og etter hvert en ny barnehage på samme sted. Vi opplever vekst, innbyggertallet fortsetter å øke og det er godt å kunne være med på å markedsføre Elverum, sier kommunikasjonssjefen.

Hun tror at denne kampanjen har noe å si og at flere bedrifter har utbytte av å være der.

– Vi vi også ha en gründerstand sammen med Innovasjon Norge, Hedmark Kunnskapspark og næringsselskaper i regionen for dem som vil starte noe for seg selv, sier Langsethagen.

– Åmot og Elverum har sammen sendt en søknad til fylkeskommunen om å fortsette prosjektet, om nødvendigvis ikke helt likt. Saksbehandlingen finner sted i begynnelsen av november, forteller hun.

En liten del

De to tidligere gangene de har søkt, har de fått 750.000 kroner hver gang.

– De har gått til mye mer enn til Osloturene, som er en liten del av prosjektet, sier hun.

– Status i dag er at vi er optimistiske og at vi har fått til mye bra, Innflyttertrreff, felles nettside med Åmot, Facebooksider og markedsføring sammen med Visit Elverum regionen, som har enda mer planer, sier Langsethagen.

Avsluttet med håndballkamp

Innflyttertreffet i år fant sted i Terningen Arena i begynnelsen av februar. Ved siden av middag til nye elverumsinger informerte blant andre ordfører Erik Hanstad, kultursjef Line Margrethe Rustad og daværende leder i Elverum Håndball, Jostein Borkhus, om det som Elverum har å by på. De nye beboerne ble også invitert til å overvære en håndballkamp mellom byens eget A-lag og Drammen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FLERE NASJONER: Nye elverummsinger fra flere nasjoner var til på årets Innflyttertreff i Terningen Arena, som ble avsluttet med håndballkamp.FOTO: MAY NORDSVEEN
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no