18. okt
Rådmann: I dag har Kristian Trengereid sin første dag som rådmann i Elverum. Han kommer fra rådmannsstillingen i Elverum.foto: monika søberg
 
Ny rådmann fra i dag
Etter 19 år som ansatt i Trysil kommune, setter Kristian Trengereid i dag nesen mot Elverum. I dag er første arbeidsdag.

Publisert: 01.okt.2015 09:27
Oppdatert: 01.okt.2015 09:48

Elverum/Trysil: Kristian Trengereid har vært rådmann i Trysil i over 13 år, men fra i dag går han på utfordringen som rådmann i Elverum. Hans siste dag på jobb i Trysil var 16. september.

Lang kjøreveg til jobb i all slags vær og på alt slags føre skremmer ikke. Det har han vært med på før. Dessuten mener han det kan gjøres mye planlegging og tankearbeid mens han er undervegs.

Vemodig

Å slutte i Trysil kommune etter så mange år var ikke bare lett, innrømmer Trengereid.

– Det var vemodig. Jeg har jobbet så tett på mange dyktige folk i Trysil lenge, sier han. Er det noe han har fått øynene opp for etter årene i stuillingen, så er det hvor mye kompetanse som finnes i kommunal sektor.

Trengereid begynte i Trysil kommune lenge før han ble rådmann. Først ble han ansatt ved helsesenteret 1996 som avd. leder for å støtte administrasjonen i å utvikle ny struktur.

– Det var da vi flyttet til Trysil, forteller han. Trengereid er gift med Tryslingen Marianne Olsen.

I løpet av to år hadde de etablert seg som tryslinger. Først leide de husrom, men etterhvert kjøpte de seg et hus.

– Jeg var heldig å lærte mye i jobben, sier han. Etterhvert ble Trengereid avdelingsleder for helse og omsorg. En jobb han hadde frem til 2002. Deretter ble han personalsjef før han altså ble rådmann høsten 2002.

– Det har vært hektiske år, men veldig lærererikt og en spennende reise, sier Trengereid.

Når han ser tilbake husker han noe spesielt godt. Blant annet at handlingsplanen for eldre kom og at det var penger til å bygge omsorgsboliger, rehabilitere sjukehjem og bygge Borgtun.

– Det skjedde mye, men etterpå har økonomien snudd så vi måtte gå motsatt veg. Grunnen til mindre inntekter for kommunen er rett og slett at det blir færre innbyggere å få tilskudd for, sier han.

– Vi har hatt mange tøffe tak på grunn av befolkningsnedgangen. Å legge ned skoler og alderhjem har vært tøffe avgjørelser. Det eneste som er sikkert i kommunal sektor er at ingenting er statisk. Og at det stadig vil være endringer, sier Trengereid.

Tre og en halv gang

Elverum er ikke langt fra Trysil. Trengereid har holdt seg oppdatert om nabokommunen og de økonomiske utfordringene som Elverum står overfor.

– Dette blir tre og en halv gang så stort både økonomisk og i antall ansatte, sier han. Han tror det blir spennende og mener han har mye å lære selvom han kommer fra en tilsvarende stilling i Trysil. Han vet det blir mye jobb. En rådmann er ikke på kontoret bare fra 09 til 16.

– Som rådmann har jeg ansvar 24/7. Dette er en livsstil, sier han. En rådmann sklir aldri ut av rollen sin og vil alltid holde seg orientert om det som er viktig.

Glad i fjellet

Nettopp på grunn av at jobben er en livsstil er ikke Trengereid så veldig annerledes etter klokka 16.00 enn når han er på jobb. Han er familiefar med barn fra 14 til 23 år. Det har betydd mye oppfølging og logistikk opp gjennom årene. Interesser utover jobben gjør det også naturlig at han velger å bo i Trysil.

– Jeg er glad i å kjøre slalom, men bare på hobbynivå, sier han. Som far til aktive unger gikk han gradene fra portvakt til tidtakerbua.

– Jobben som portvakt kan faktisk overføres til ledelse i kommunen. Jeg stilte meg alltid øverst og hadde kontroll på det som skjedde nedover og på hvor mange som sto igjen på toppen. Hvis man står midt i bakken og ikke vet hva som kommer, er det vanskelig å holde oversikt, sier han.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VEMODIG: Trengereid sier det er vemodig å forlate Trysil kommune etter 19 år. foto: monika søberg
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no