18. nov
ØVRE SAGÅA: Det nye sentrumsnære boligfeltet Øvre Sagåa vil gi plass til flere nye elverumsinger. Neste uke er tomtene klare for salgILLUSTRASJON: PLAN 1/AREALTEK
 
Nærmer seg 21.000 innbyggere
Elverum kommune har fått 178 nye beboere i løpet av de tre første kvartalene i år og mangler bare 28 nye innbyggere på å nå 21.000.

Publisert: 18.nov.2015 18:03
Oppdatert: 18.nov.2015 18:09

Elverum: Elverum er en av sju Hedmarkskommuner med befolkningstilvekst, i de øvrige 15 kommunene er det en nedgang.

– Storken har jobbet godt i år, står å lese på kommunens hjemmeside. 166 er født i kommunen i år. Det tilsvarer et fødselsoverskudd på 19 personer.

Men er det bare storken som har skylda? Er nye boligområder, skoleutbygging, god barnehagedekning og Tilflytterprosjektet medvirkende faktorer? Og har bosettingen av flyktninger noe å si? Og vil Elverum ha 21.000 innbyggere i løpet av dette året?

Så for å kunne høste

– Det er selvfølgelig positivt at kommunen vår er i vekst. Utvikling er viktig og vil gi enda bedre tilbud, sier ordfører Erik Hanstad.

– Når det gjelder fødselsoverskuddet, er det ikke bare innflyttere som står for det, men også de som bor her. Det er veldig bra, sier han.

Om arbeidsplasser sier han at det er noe nedgang i det private, men at det går oppover.

– Curida har 54 ansatte. Alternativet var ingen. De store offentlig bedriftene vokser. Høgskolen er viktig i så måte, det samme er sykehuset, Forsvaret og kommunen, sier Hanstad.

Han påpeker også det naturgitte stabile innlandsklimaet, god kommunikasjon, den sentrale beliggenheten og at det er stadig kortere veg ut fra Elverum, forholdsvis lave kommunale avgifter og verdens beste vann.

Det er viktig for næringsutviklingen, sier han.

– Tilflytterprosjektet er langsiktig og noe vi vil bruke litt tid på. Men det har vært stor interesse for det og gitt noen nye innbyggere. Bedriftene som har deltatt, har gitt god informasjon. Vi må så for å kunne høste. Det har vært et bra prosjekt, og jeg er helt sikker på at det vil bære frukter. Når det gjelder nye flyktninger, er det kommet noen, men de utgjør ikke hovedtyngden av økningen i innbyggertallet. Det er ikke urealistisk at vi kan bli 21.000 elverumsinger allerede i løpet av 2015, sier Hanstad.

Byen vokser

På det nye boligfeltet Øvre Sagåa to små kilometer fra sentrum legger Elverum Tomteselskap 20 selvbyggertomter og 12 tomter for tomannsboliger.

Det barnevennlige området omfatter også lekeplasser og friområder og kort veg til skoler, barnehage og butikk, samt nærhet til friluftsområdet Svartholtet og badeplassen Sagtjernet.

– Jeg har inntrykk av at det er stor interesse for tomtene. Det har vært dårlig med tomtetilbud, og det er all right å få nye. Vi har hatt fellesvisning og flere har vært der på egen hånd. 24. november skal vi ha salgsmøte og inngå avtale om tomtekjøp, sier daglig leder Roar Gustavsen.

– Byen vokser, legger han til.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no