18. okt
FARGERIKE: Mange strikker pledd av dette garnet, forteller Ingvild Pedersen. Den fargerike garnreolen er bare en del av det store garnutvalget hun har. ALLE FOTO: MAY NORDSVEEN
 
Nå leter hun etter ny butikkeier
Ingvild Pedersen har bestemt seg for å selge Elverum Garn & Gardin og håper å finne en ny eier av kjedebutikken.

Publisert: 23.des.2015 15:34
Oppdatert: 24.des.2015 09:50

Elverum: – Jeg ble pensjonist i mai, men jeg har tenkt lenge på å gi meg da jeg ble pensjonist. Jeg har så mange hobbyer jeg ikke får gjort. Butikken tar all tid, sier Ingvild Pedersen.

For det er ikke bare i butikken hun betjener kundene sine. Hun syr og strikker for kundene, reiser ut og tar mål og leverer.

– Jeg har med prøver og foreslår, og jeg har også levert anbud. Og jeg har truffet en masse hyggelige mennesker, og jeg tror nok jeg kommer til å savne butikken og alle de hyggelige kundene, sier hun.

Hun forteller om en mann som kom inn i butikken lille julaften for å kjøpe ei stor rød sløyfe til en dørkrans til hytta i Furutangen.

– Jeg hadde ingen slik rød sløyfe, men tilbød å sy en i løpet av en time. Det takket han ja til, og hvert år kommer han innom for å ønske god jul, smiler hun.

Mer tid med barnebarna

Hobbyene hun synes hun ikke får nok tid til er strikking, søm og porselensmaling. Men også laksehytta i Vesterålen, som hun og mannen Marving Pedersen arvet etter onkelen hans, står høyt i kurs.

– Jeg elsker å være der når midnattssola kommer 24. eller 25. mai. Nå som Marving også er pensjonist, blir vi der mye mer, sier hun og henter fram et spektakulært naturbilde derfra på mobilen.

– Jeg vil også bruke mer tid med de to barnebarna i Oslo. Den eldste skal begynne på skolen til høsten, sier hun bestemorstolt.

– Det har vært en som var interessert i å kjøpe butikken, men som har trukket seg, forteller hun.

Nå håper hun at det finnes andre som vil overta. Selv kunne hun gjerne tenke seg medarbeider Solveig Thorsen som arvtaker. Hun vil ikke ha det ansvaret det innebærer, men vil gjerne fortsette med nye eier.

Begynt å trappe ned

– Jeg har begynt å trappe ned. Ny eier må få lage sin butikk og ha sitt eget vareutvalg, sier Pedersen.

Det betyr salg på alt av gardiner og sytilbehør, men enda flere aktører med samme varer nå før jul gjør at salget er blitt mindre. For garn derimot, øker salget.

– Også unge mennesker er begynt å strikke. Dorte Skappels strikkeplagg har fått unge til å ta strikkepinnene fatt, sier hun.

At der er en del garnsalg på nettet er hun ikke redd for.

– Jeg tror nok at ungdom kjøper garn på nettet. Jeg har ikke bestandig garnet som står i oppskriftene i ukebladene med henvisning til leverandør, sier hun.

– Vi dere ha noe hjelp, spør hun to kunder med kurs for garnhyllene.

– Jeg er ute etter garn til Nancygenseren, sier Wenche Elisabeth Henriksen fra Åsta øst.

Hun har en formening om bunnfarge, og etter litt diskusjon om mønsterfarger og råd fra Pedersen, har hun bestemt seg. Med nye strikkepinner og enighet med Pedersen om at det er viktig å strikke en prøvelapp, er garnkjøpet gjort, og nye kunder blir hjulpet i tur og orden.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NÅLFILTING: – Nålfilting er fint for å få ut aggresjon, mener Ingvild Pedersen. Ei spesialnål stikkes i tett i tett i mønsterfargen.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no