14. okt
 
Midthun frir til partiene i sentrum
Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Ingvar Midthun tror ikke Ap og SV får flertall alene etter høstens valg. Han ønsker seg et bredt og bærekraftig samarbeid med sentrumspartiene.

Publisert: 01.jul.2015 20:04
Oppdatert: 01.jul.2015 20:10

Elverum: – Ap og SV får ikke 51 prosent av stemmene. Så realistiske må vi nok være. Derfor ønsker vi oss et bredt og bærekraftig samarbeid med sentrumspartiene - og da særlig Senterpartiet og Team Elverum, sier Midthun. Rune Stenseth i Team Elverum har tidligere uttalt at han vil samarbeide med Ap etter valget. Ap har samarbeidet med Senterpartiet tidligere, men Midthun mener partiet den siste perioden har vært for uforutsigbare.

– Samarbeidet rakner

– På mange måter har de vært med på å forverre situasjonen for Elverum. De er for eksempel for å beholde Sætre, men i mot parkeringsavgift i sentrum. Det borgerlige prosjektet rakner hver gang de tøffe sakene kommer opp og det er i stor grad Senterpartiets skyld, sier Midthun. Han viser blant annet til at de borgerlige ikke har klart å fjerne eiendomsskatten slik de lovet.

– De klarte heller ikke å få flertall for konkurranseutsetting etter en lang og svært ressurkrevende prosess. Og både Sætre, Kirkeby og Sørskogbygda skole består, sier Midthun.

Likevel håper han at partiene etter valget kan sette seg ned å finne en felles politisk plattform som forplikter og som skaper forutsigbarhet i elverumspolitikken.

– Et alternativ

Skillelinjene i elverumspolitikken har aldri vært tydeligere enn nå. De ideologiske forskjellene mellom høyre- og venstresiden kommer klart i uttrykk i saker som handler om konkurranseutsetting og nedleggelser av skoler og sykehjem. Dette gjør det naturligvis enklere for elverumsvelgeren, men Midthun sier det er viktig for partiet å vise at de representerer et alternativ til Høyre og Frp.

– Vi ønsker ikke å konkurranseutsette velferden. Vi er ikke i mot forandring slik mange hevder, men vi mener at gode omsorgstjenester bygger vi sammen, sier han. – Prøver dere ikke score et lettvint politisk poeng i et valgår på å si nei til alt som er kontroversielt?

– Da kan man bare se på hva vi har gjort og sagt tidligere. Vi har aldri vært for å legge ned Sætre og Kirkeby, heller ikke konkurranseutsetting av sykehjem, sier Midthun.

Sætre

Arbeiderpartiet har fått hard medfart av de borgerlige det siste halve året. Den såkalte Eidsiva-saken og at partiet foreslo å kutte i rammene til PRO og NAV. Det siste gjorde at Høyre og Frp valgte å støtte Senterpartiets budsjettforslag.

– Dette må vi tåle, men det kom overraskende på oss at de valgte å kaste sitt eget budsjettforslag, sier Midthun.

PRO-sjef Aino Kristiansen har sagt at Elverum nå må begynne å forberede seg på eldrebølgen som kommer i 2025. Hun mener omsorgen må vris til mer hjemmebasert pleie. Derfor mener hun Sætre kan avvikles og at flere kan bo hjemme lenger.

– Vi mener Sætre er en del av løsningen i fremtiden. Vi har 200 sykehjemsplasser i Elverum. Vi skal ikke ha flere og vi skal bygge omsorgsboliger og sørge for at flere kan bo hjemme lengre, men vi trenger disse plassene, sier Midthun. Han mener Sætre bør få en sentral rolle i demensomsorgen i fremtiden.

– Vi får flere eldre. Det er begrenset hvor mye som kan bygges ut på Lyngholtet. Derimot finnes det muligheter på Sætre, sier han.

– Det er alarmerende når kommunens sparebørse er tom. Vi må få bedre balanse mellom inntekter og utgifter. Vi har foreslått parkeringsavgift og økt eiendomsskatt som to grep, sier han.

Valgkamp

Først skal Midthun og familien ta ferie, men i august starter valgkampen for fullt. Elverum Ap mobiliserer voldsomt før valget i september og mer enn 150 frivillige valgmedarbeidere kommer til å jobbe for partiet i Elverum de neste månedene.

– Vi jobber jo politisk hele året, men vi må regne med at alt vi sier og gjør heretter blir valgkamp, smiler han.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no