18. nov
AMBISIØS: Spydkaster Kine Midtsundstad sikter seg inn mot Norges-toppen, men har verdenseliten i sikte når det kommer til langsiktig satsing.
 
Klar for anleggsåpning
Den offisielle åpningen av friidrettsbanen utenfor Terningen Arena er lørdag, men den har allerede rukket å bli et populært tilskudd til idretten i Elverum.

Publisert: 01.okt.2015 09:27
Oppdatert: 01.okt.2015 09:47

Elverum: – Tenk hva de kan få til nå, sier Svein Erik Murud, mangeårig trener og ildsjel i Friidrettsklubben Orion.

Friidrettsklubben i Elverum har i mange år fostret gode friidrettsutøvere som markerer seg helt i toppen av norsk friidrett. Uten at det har vært en ordentlig friidrettsbane i Elverum.

Etter en liten utvidelse av antall løpebaner, er nå hele anlegget klart til bruk, og barn og unge, så vel som voksne har allerede tatt banen i bruk.

Godt anlegg

Murud er veldig fornøyd nå når anlegget står erdig. Vegen fram hit har ikke vært bare enkel. Men reultatet er et anlegg ikke bare FIK Orion er fornøyd med, også de to ansatte i Friidrettskretsen sier seg fornøyde med anlegget.

– VI kan bare glede oss til å se hva dette anlegget kommer til å bety for FIK Orion i framtiden, sier utviklingsleder i Hedmark og Oppland Friidrettskrets, Dag Kaashagen.

Han er imponert av hvordan Elverums-klubben har klart å få fram talenter uten et slikt anlegg, og gleder seg stort til å se hva klubben får til i framtiden.

For ungdom

Selv om anlegget fyller de kravene som skal til for å avvikle større friidrettsarrangementer, er det lite trolig at vi får se seniortevlinger her. Til det er det for få løpsbaner. Det mangler to.

– Det beste er at ungdom får prøve seg. Det er altfor mye fotball over alt, sierKaashagen. Han mener at friidrett skiller seg fra fotball som stjeler mye fokus fra andre idretter.

– Jeg har ikke noe i mot fotbalkl, vi bruker det selv i trening og oppvarming, men det er ikke alle som passer for fotball, sier han.

Den offisielle åpningen av fri-idrettsbanen er like mye en hyllest av breddeidretten som av elitesatingen. Nå vil både skoler og vidergående i tillegg til friidrettsklubben ha tilgang til en unik bane.

– Vi synes det blir mer seriøst når vi kan legge friidrettsdagen til et slikt anlegg som dette, sier ELVIS-elevene Kristin Håkensmoen, Trine LIndberget, Siri Væråmoen og Christina Lauersen.Både Kristin og Siri mener at det gir mersmak å gjøre fiidrettsøvelsene på en ordentlig bane.

– Men selv om det gir mersmak, satser vi nok videre på håndballen, sier de to.

Vil til VM

ELVIS-eleven Kine Midtunstrand er i sitt ess når hun er med idrettsfag fra ELVIS til friidrettsbanen. Hun er et av FIK Orions talenter innen spydkas, og selv om årets sesong har vært preget av skader, ser hun fram mot hvordan anlegget kan løfte henne fre,.

– Jeg har et mål om å etablere meg i Norges-toppen, og et langsiktig mål om å etablere meg i verdenstoppen, sier hun. Men først kommer hun til å legge ned en del timer på det nye anlegget i Elverum.

– Det første målet mitt er å komme meg til U-20 VM i Russland neste år, og jeg kommer til å bruke denne banen mye for å nå målet, sier hun.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HØYDEHOPP: Idrettslinja på ELVIS var denne formiddagen på friidrettsbanen på sin årlige friidrettsdag. Her ser vi en av elevene på høydehopp.foto: may-Britt Bjørlo Henriksen
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no