18. nov
GODE SMAKER: Elin Skramstad, til venstre. Ingvild Haugsbråten og Siri Tømte samarbeider om en vennekveld med gode smaker, trivsel og ikke minst nye venner og nettverk for dem som melder seg på. FOTO: MAY NORDSVEEN
 
Inviterer til vennekveld
Trivsel, gode venner og nettverk er tanken bak vennekvelden på Siris den siste onsdagskvelden i april.

Publisert: 16.apr.2015 08:59
Oppdatert: 16.apr.2015 09:03

Elverum: Bak arrangementet står Tilflytterprosjektet i Elverum og Åmot, Visit Elverum og Siris.

– Denne onsdagskvelden når våren er kommet, er en fin kveld å ha dette arrangementet, sier prosjektmedarbeider i Tilflytterprosjektet i Elverum kommune, Elin Skramstad.

Prosjektleder i Elverum er Kate Langsethagen, i Åmot Hanne Medlien.

Kortreist mat

– De som kommer fra Åmot får gratis transport til Siris. Men først en gratis omvisning i Rena Bryggeri, forteller Skramstad.

Hun håper de som har tenkt å være med på denne hyggekvelden skynder seg og kjøper billetter.

– Vi skal gjøre vårt for å lage en hyggelig kveld, sier hun.

– Vi ønsker at de som bor her skal trives og ha det bra. Derfor arrangerer vi en sånn kveld, der de skal kose seg, nyte god mat og godt drikke og bli kjent med nye mennesker. Hovedsaken er å skape et nettverk og trivsel. Dette er en koselig ting å være med på, og det er åpent for alle. En behøver ikke være nyinnflyttet. Vi vil gjerne samle både nyinnflyttete og de som har bodd her lenge, sier hun.

Et lite vinkurs

– Maten vi serverer er fra regionen og så kortreist som mulig. Det blir «Hedmarkstapas», det vil si småretter av vilt og fisk, skinke, pultost og pølser. Småskalaprodusenter, også fra Løten og Trysil, vil være til stede med stands og fortelle om varene sine og gi ut smaksprøver, sier Siri Tømte.

Det blir også et lite vinkurs med Ingvild Haugsbråten, som vil presentere de tre vinene til kveldens meny.

Hun forteller at det er forskjell på hvilken vin som passer best til elgkjøtt og til pølser med kjøtt fra skogens konge.

– Visit Elverum har vært en samarbeidspartner til Tilflytterprosjektet fra starten, mens eier av Siris, Siri Tømte, har vært med på flere måter med gode tilbud og i fire filmer om Elverumregionen, forteller Skramstad.

En livsstil

Ingvild Haugsbråten tok over lederjobben i Visit Elverum 1. februar, men var med å starte virksomheten ,mens hun var leder for Norlandia Østerdal Hotel.

– Den nye jobben er veldig forskjellig fra hotelldrift, som er en livsstil. Nå er det artig å møte nye bedrifter. Jeg tar tilflytterprogrammet på alvor. Derfor er det artig å være med på dette samarbeidet. Jeg er også på en måte en tilflytter. Jeg har ikke bodd i Elverum på 30 år, sier Haugbråten. Før årene på hotellet på Hovdmoen, var hun daglig leder på Løiten lys.

– Tilflytterprosjektet startet i 2013 og får støtte fra Hedmark fylkeskommune. Vi har hatt mange arrangementer siden da. Vi har også vært i Oslo og Trondheim og snakket med utflyttete elverumsinger for å få dem til å flytte hjem igjen, forteller Skramstad.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no