14. okt
NY BYDEL: Øvre Sagåa er det første utbyggingsområdet i den nye bydelen Ydalir. Selvbyggertomtene skal være klare til våren. FOTO: HALVARD BERGET
 
Fire kjøpte tomter i Øvre Sagåa
For første gang på lenge sitter Elverum Tomteselskap på et stort utbud av enebolig-tomter. Nå er det førstemann til mølla.

Publisert: 26.nov.2015 09:21
Oppdatert: 26.nov.2015 09:24

Elverum: Da Tomteselskapet tirsdag inviterte til salgsmøte for det nye boligfeltet Øvre Sagåa på Løvbergsmoen, var det bare fire interessenter som slo til med kjøp der og da. Det betyr at det på området med 20 eneboligtomter er 16 ledige tomter igjen. Daglig leder i Elverum Tomteselskap AS, Roar Gustavsen, opplyser til iElverum at han hadde flere interessenter på tråden i går, og han regner med at ytterligere fire tomter vil bli solgt raskt. Etter salgsmøtet der de fire kjøperne valgte sine tomter, er det førstemann til mølla-prinsippet som styrer salget videre.

Ny bydel

Øvre Sagåa er det første utbyggingsområdet i den nye bydelen Ydalir der det de kommende 10–15 årene er planlagt å bygge rundt 800-1.000 boenheter. Det skal etter planen stå ferdig ny skole til skolestart i 2019, og det skal bygges barnehage. Øvre Sagåa ligger mellom Olav Sæters veg og Sagåa.

Elverum Tomteselskap er den største grunneieren i området, og er i gang med klargjøringen av tomtene i Øvre Sagåa, som blir området lengst øst i den nye bydelen. Etter at Fylkesmannen krevde bedre arealutnyttelse, er 12 av tomtene i Øvre Sagåa gjort om til tomannsboligtomter, mens det er 20 eneboligtomter. Salgsmøtet for tomannsboligtomtene blir 14. desember. Roar Gustavsen i Tomteselskapet regner med at det blir flest utbyggere som melder sin interesse for disse tomtene.

Med de signalene Fylkesmannen har gitt om tettere bebyggelse, tror Roar Gustavsen i Tomteselskapet at det ikke blir så mange flere eneboligtomter i Ydalir enn de som nå legges ut i Øvre Sagåa.

– Det kan komme noen eneboligtomter langs Damtjernsvegen. Jeg tror likevel det ikke blir den størrelsen på tomtene som de i Øvre Sagåa. Med så stor investering som husbygging er, er det greit å ha litt plass rundt seg.

Høy pris

Selvbyggertomtene i Øvre Sagåa er på fra 843 til 1.148 kvadratmeter, med priser fra 827.000 til 1.184.000 kroner. 13 av tomtene koster over millionen.

– Er du overrasket over at det ikke var flere enn fire kjøpere på salgsmøtet denne uka?

– Litt overrasket er vi. Samtidig er det bra at ikke alt blir solgt på en gang. Det er klart at tomteprisene er blitt høye. Det har sammenheng med at tomtekjøperne må finansiere mye av infrastrukturen. Tidligere tok kommunen en større del av grunnlagsinvesteringene, sier Roar Gustavsen, og opplyser at også tomtetomkjøperne i Bureiserfeltet måtte bære utbyggingskostnadene.

Tomteselskapet regner med at de har tomter å tilby i Øvre Sagåa fram til våren/sommeren 2016. I mai juni skal tomtene være byggeklare.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
20 tomter: Roar Gustavsen i Elverum Tomteselskap tilbyr 20 eneboligtomter i Øvre Sagåa.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no