23. okt
Samarbeidet fortsetter. Det ble klart onsdag kveld. Varaordfører Arnfinn Uthus (Sp), Kersti Grindalen (Frp), Gun E. Nordstrøm (V), Ernst Tore Bekken (Team Elverum) og Erik Hanstad (H)
 
Erik Hanstad fortsetter som ordfører
Erik Hanstad forsetter som ordfører i fire år til sammen med Frp, Venstre, Team Elverum og Senterpartiet. Dette ble klart på en pressekonferanse i kveld. De fem freder Kirkeby og Sætre de neste fire årene.

Publisert: 16.sep.2015 20:37
Oppdatert: 17.sep.2015 09:44

Elverum: - Vi ønsker å videreføre det gode samarbeidet vi har hatt de siste fire årene. Når valgresultatet ble som det ble var det naturlig å sette oss ned å forhandle, sier Erik Hanstad. Sent onsdag kveld ble altså partiene enige om å fortsette samarbeide videre. Arnfinn Uthus (Sp) fortsetter som varaordfører - et verv han også ble lovet i forhandlingene med Arbeiderpartiet.

rører ikke sætre eller kirkeby

- Jeg måtte ta det den vanskelige telefonen til Ingvar Midthun i kveld. Jeg innrømmer at det er tungt og jeg har sympati for Arbeiderpartiet. Jeg vil si at de har behandlet oss veldig bra i denne prosessen, sier Arnfinn Uthus. Han sier det var det helheten som gjorde at Senterpartiet til slutt bestemte seg for å fortsette samarbeidet.

- Vi har samarbeidet veldig godt gjennom fire år. Da ønsker å fortsette med det vi har startet på, sier Uthus.

Det er klart at de fem partiene hverken rører Sætre alders- og sykehjem eller vil foreslå skolenedleggelser i den neste fireårsperioden.

- Det gjør at de ansatte får forutsigbarhet i jobbene sine. Vi ønsker ikke å legge ned Kirkeby uavhengig av hvor mange elever som går der, sier Uthus.

fullt gjennomslag

Dermed har Uthus og Senterpartiet fått fullt gjennomslag for saker de andre samarbeidspartiene har vært i mot både før og under valgkampen. Da Høyre stemte for Senterpartiets budsjett i juni uttalte gruppeleder Yngve Sætre at de valgte det "minste av to onder" da de trakk sitt eget budsjettforslag. Nå er dette altså blitt en stor del av samarbeidsplattformen til de fem partiene. Ordfører Erik Hanstad mener han ikke har gitt for mye til Senterpartiet i forhandlingene.

- Signalene fra velgerne var veldig tydelige. Elverum er ikke klar for å konkurranseutsette eller legge ned skoler og sjukehjem. Det tar vi nå konsekvensen av. Jeg kunne gått ut i valgkampen og sagt at vi ville frede alt - og vi hadde kanskje fått noen flere mandater på det, men det ville ikke vært redelig, sier Erik Hanstad. Han mener alternativet med Arbeiderpartiet ville vært verre enn det flertallet som er nå.

Støtter Erik

Senterpartiets innflytelse over samarbeidsplattformen er stort. Frps Kersti Grindalen medgir at hun trolig ikke vil få igjennom de store og viktige Frp-sakene i årene som kommer. Men hun mener Erik Hanstad er riktig mann for ordførerjobben og at de skal jobbe for det beste for Elverum likevel.

- Erik har gjort en kjempejobb og jeg vet at vi skal samarbeide for det beste for alle som bor i Elverum, sier hun. Det samme med Team Elverums Ernst Tore Bekken. Han sier Team Elverum aldri har uttalt at de ville støtte Arbeiderpartiet etter valget, men at sakene måtte avgjøre partiets støtte.

Gun. E. Nordstrøm i Venstre mener det er uproblematisk at de nå må legge spørsmålet om skolestruktur dødt i fire år.

- Signalet fra velgerne var klart. Nå skal vi være løsningsorienterte fremover, sier hun.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no