18. okt
ETTERLYSER DISKUSJON: Kersti Grindalen (Frp) ønsker at diskusjonen skal gå på hvilken omsorg de eldre skal få, og ikke penger eller de ansattes rettigheter i denne omgang.foto: may-britt bjørlo henriksen
 
– Vi må tørre å ta i tematikken
Kersti Grindalen, Frp, etterlyser en diskusjon som går på hvilken omsorg de eldre skal få. Da må man se de store linjene, mener hun.

Publisert: 12.mar.2015 09:13
Oppdatert: 12.mar.2015 11:05

Elverum: – Det som er frustrerende er at det ikke skal tenkes nytt her i Elverum, sier Kersti Grindalen, Frp. Hun viser til hvordan skolesjef Tord Arnesens faglige begrunnede råd om skolestruktur blir nedstemt, og PRO-sjef Aino Kristiansens forslag om å legge ned Sætre aldershjem, og vri eldre omsorgen mot hjemmebasert omsorg. blir avvist av et flertall i kommunestyret. Nå frykter hun at et eventuelt forslag fra Høyre og Frp om å la private drive Jotunhaugen og Lyngholtet også vil bli stemt ned.

– Eneste gangen det kan tenkes nytt i Elverum er når det ikke koster noen penger, sier hun. Elverum Ap mener at drift av kommunens sjukehjem er en del av kommunens kjernevirksomhet og absolutt ikke bør settes ut til private. Det kan du lese mer om på nettavisen ielverum.no

Anbud

På samme måte som det å vinne anbud handler om å være god, handler det å utlyse anbud om å være god, ifølge Grindalen som relativt nylig har halt i land et meget lukrativt anbud til bedriften Tunet som hun er daglig leder i må Elverum kommune fortere enn svint bli gode i det å skrive anbud.

– Det å vinne anbud handler om å være god. Når du gjør det bidrar det til engasjement og når du taper anbud, noe vi også har gjort her på Tunet, da nytter det ikke å sitte og surve over spillereglene, sier hun. Noe hun mener elverumspolitikerne i litt for stor grad gjør, i tillegg til å opprettholde gamle strukturer.

AFP feilslått

Når Elverum Aps leder Jørn Øversveen sier til ielverum.no:

– Noen ganger handler det om andre ting enn å spare penger. Halvparten av innsparingen skissert i Agenda Kaupangs rapport ligger på pensjonskostnadene og lønnskostnadene, sier leder i Elverum Ap, Jørn Øversveen. Da mener Grindalen at det er et uttrykk for en feilslått politikk. For hun mener at arbeidsgiveransvaret ligger på kommunene, og politikerne i siste instans, mens det politiske ansvaret ligger på politikerne. Det er de som er nødt til å dra opp linjene. Derfor er et fokus på arbeidstakerne unødvendig fordi de er sikret via arbeidsmiljøloven.

– Jeg mener at AFP er feilslått politikk. Frp har fått med regjeringen på å åpne for at man kan stå lenger i arbeid. At en omlegging går ut over dem som trenger å gå av med AFP er bare tull, fordi vi har gode ordninger med uførepensjon for folk som ikke kan jobbe fullt lenger, sier hun. Grindalen mener at politikerne må tørre å ta i tematikken, og ikke la diskusjonen om hvilken omsorg de eldre skal få og ikke alt mulig annet.

– Jeg tror vi lurer oss selv om vi blinder øynene og ikke gjør noe. Det er så trist. Høyre og Frp er enige, men vi får ikke gjort de grepene vi ønsker, men det er en del av demokratiet, sier hun.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no