17. nov
AKTIV FOR ANDRE: Over 2.300 grunnskole-elever i Elverum løp torsdag for andre ved at de fikk sponsorer som betalte et beløp for hver runde de løp rundt området ved Elverum Folkehøgskole.
 
Ny deltakerrekord på «Aktiv for andre»
Elverum Folkehøgskole arrangerte for tredje året på rad «Aktiv for andre» sammen med grunnskolene i Elverum torsdag formiddag. Alle grunnskolene i Elverum, med unntak av Elverum ungdomsskole var med på arrangementet.

Publisert: 21.sep.2017 17:18
Oppdatert: 21.sep.2017 17:18

Geir Prøven ved Elverum Folkehøgskole står i spissen for arrangementet, sammen med resten av skola. Han tror at dette året må være det mest besøkte for «Aktiv for andre»-prosjektet.

- Vi har opp i mot 2.300 barn som er med å går, jogger, løper eller sykler for andre. Noe som er rekord-deltakelse, fastslår Prøven.

Han er velig fornøyd med dagen, og ikke minst hvordan barna ser ut til å ha det moro.

- Aktiv for andre er noe vi staret med for noen år tilbake. Samarbeidet med grunnskola i Elverum kom igang for tre år siden. Nytt av året er at vi har Læringssenteret her også, de er rundt 170 personer. Og det ser ut til at alle har det bra, for det er lite syting og klaging, sier Geir Prøven.

Støtter en god sak

Ideen bak det hele er å kunne gi litt til de som har minst og være i aktivitet, skal vi tro Prøven.

- Tanken og ideen er at vi skal ha en god aktivitetsdag på Folkehøgskola. Man kan gå, løpe eller jogge en runde rundt skolas område og i nabolaget. Vi skal være i aktivitet for å ha en «sponsorrunde»-aktivitet slik at man kan gi til en god sak. Noen synes at det er morsomt å ha sponsorer som gir en viss sum for hver runde elevene ved skola løper på én time. Gjør eleven ti runder og sponsoren gir fem kroner for hver runde, så er matematikken ganske grei, sier Geir Prøven.

For første året har Folkehøgskola tatt inn sykkelen i prosjektet. Runden de som syklet skulle ta, var lagt til Stavåsen.

- Det morsomme i år er at vi prøver oss med sykkel. Så det er 220 elever som sykler fire kilometer i Stavåsen samtidig som de andre elevene løper her ved Elverum Folkehøgskole, sier Geir Prøven.

Storfint besøk

Elverum Folkehøgskole fikk storfint besøk til å åpne årets utgave av «Aktiv for andre». Nemlig Helge Væringsaasen, grunnleggeren av skola. Gotmar Rustad kom utkledd som den store skogeieren fra Elverum, som i 1917 opprettet et fond i sin sønns navn, som skulle gå til blant annet Elverum Folkehøgskole. I 1928 sto skola ferdig, og eies i dag blant annet at Peer Væringsaasens nationalfond.

- Det er nok ikke alle som får et slikt besøk. Vi fikk da besøk av selveste Helge Væringsaasen. Det er i år 100 år siden han døde og ble ganske overrasket over den teknologsike fremtiden vi lever i, sier Geir Prøven.

2017 er Helge Væringsaasen-året og Prøven er godt fornøyd med å kunne vise han den respekten ved å la barne få ta en del av historien samtidig som de løp for andre.

- Det er ekstra hyggelig å kunne bruke Væringsaasen i denne sammenhengen. Vi har både byster og malerier av Helge Væringsaasen på skola, og det å kunne vise han frem for alle elevene som var her synes jeg er fint, sier Geir Prøven.

Tradisjon

Det har nesten blitt en tradisjon at grunnskolebarna møtes før høstferien på Elverum Folkehøgskole og er aktiv for andre. Geir Prøven som er en av lærerne på folkehøgskola håper på å kunne videreføre denne tradisjonen også i årene som kommer.

- Ja for oss er det et fint opplegg. Folkehøgskola er basert på danning, og vi ønsker å danne unge mennesker til å bli en bedre utgave av seg sjøl. Og sørge for at vi skal på vår måte gjøre noe for at andre skal få det bedre. Så for vår del er det ikke bare prosjektet vi har i Uganda, men også at unger fra seksårs-alderen skal oppleve å komme sammen med 10. klassinger og se at dette er ganske ufarlig, sier Geir Prøven og legger til:

- I tillegg ønsker vi å skape trygge arenaer og få til mange gode aktiviteter. Dette har vi veldig tro på, også for våre nittenåringer som vi har som elever ved folkehøgskola. Skal jeg tolke smilene, latteren og gledeshylene jeg hører fra barna, så trives alle og har det bra, avslutter Geir Prøven ved Elverum Folkehøgskole.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BISTAND: Geir Prøven ved Elverum Folkehøgskole kunne konstatere at det ble løpt inn mange penger til et godt formål under «Aktiv for andre» på Elverum Folkehøgskole torsdag.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no