12. nov
NY STORKONTRAKT: Daglig leder ved Curida, Leif Rune Skymoen, kan glede seg over en storkontrakt med det svenske farmasiselskapet Trimb Healthcare verdt mellom 20 og 30 millioner kroner. (Arkivfoto:
May Britt Bjørlo Henriksen)
 
Ny avtale sikret for Curida
Elverumsfirmaet Curida har sikret seg en ny stor avtale, som også gjør at de over 30 ansatte som ble permitterte i februar. Planen var at de skulle komme tilbake i mai, nå er det endelig.

Publisert: 20.mar.2017 20:30
Oppdatert: 20.mar.2017 20:30

Det var Finansavisen som først meldte om den store kontrakten som Curida nå har sikret seg. 

Til Finansavisen forteller Leif Rune Skymoen, daglig leder i Curida AS, at det er en stor kontrakt de har sikret seg med det svenske farmasiselskapet Trimb Healthcare.

- Produksjonen for Trimb Healthcare starer i andre halvår, og da er permitteringsperioden over, sier Leif Rune Skymoen til Finansavisen.

Langsiktig kontrakt

Ifølge avisa skal det nå være en langsiktig kontrakt legemiddelfiramet i Elverum har signert med det svenske farmasiselskapet. Avtalen omhandler produksjon av legemidler for firmaet.

Kontrakten skal ha en verdi på mellom 20 og 30 millioner kroner ifølge Finansavisen. 

Det Curida nå skal produsere for Trimb Healthcare er en rekke produkter som skal leveres i sterile ampuller, skriver Finansavisen. De vil ifølge samme avis, produseres med en såkalt blow-fill-seal-teknologi som produksjonsmiljøet her i Elverum er godt kjent med fra før av.

Konkurransedyktig

Leif Rune Skymoen forteller til samme kilde at han håper på å komme i gang med produksjonen innen utgangen av mai.

- Vi regner med å være oppe i ordinær drift igjen senest ved utgangen av mai etter permitteringene, sier Skymoen til avisa.

Videre forteller han at Curida med denne avtalen også bemerker seg i utlandet.

- Avtalen med Trimb Healthcare er et viktig tilskudd til vår portefølje. Den er en bekreftelse på at Curida er konkurransedyktige i det internasjonale markedet, sier Skymoen til Finansavisen.

Klare mål

Den daglige lederen har tidligere uttalt til oss at han har klare mål for legemiddelbedriften i Elverum.

- Både de ansatte og vi er ganske sikre på at vi skal nå våre mål om en omsetning på 100.000.000 kroner innen 2020, sa Leif Rune Skymoen etter at det i januar ble kjent at over 30 måtte permitteres fra februar til mai.

2017 og 2018 blir nok noen gode år for Curida, og den daglige lederen blir ikke skremt over at de måtte permittere godt over 30 ansatte for en periode på fire måneder.

- Det som er heldig for oss er at vi nå har fått på plass nye avtaler som har en større verdi enn det vi har mistet ved at vår kunde måtte kutte i bestillingen sin. Curida er fortsatt i vekst, og har en omsetning på rundt 50 millioner kroner i året, og målet vårt om å runde 100 millioner kroner i 2020 står fortsatt fast, sjøl om vi har den situasjonen vi har hatt nå, avslutter Leif Rune Skymoen, daglig leder i Curida.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no