12. nov
LAV LEDIGHET: NAV Hedmark kan melde om fortsatt lav arbeidsledighet i Elverum. Men også i fylket forøvrig synker arbeidsledigheten.
 
Noe økt ledighet i juni
NAV Hedmark kan presentere lave arbeidsledighetstall for juni. I Elverum har ledigheten gått noe opp, men ikke mye.

Publisert: 04.jul.2016 00:07
Oppdatert: 04.jul.2016 00:07

Ved utgangen av juni var det registrert 2.168 helt ledige arbeidssøkere i Hedmark. Dette tilsvarer 2,2 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsledigheten i landet var på 2,9 prosent.

- Ledigheten var nå 9 prosent lavere enn på samme tid i fjor, sier en fornøyd fylkesdirektør Bjørn Lien.

Den sesongjusterte arbeidsledigheten var relativt stabil i forhold til forrige måned. Antall arbeidssøkere på tiltak var en god del høyere i juni i år enn i samme måned i fjor, og dette har bidratt til den lave ledigheten.

Lavere ledighet innen store kommuner

Det er kommunevise forskjeller i ledighetsutviklingen. De fleste av de store og mellomstore kommunene har imidlertid hatt stor nedgang i ledigheten i forhold til på samme tid i fjor. Dette har bidratt sterkt til fylkets store nedgang.

Høyere ledighet i Elverum

Ser man isolert sett for Elverum, har ledigheten gått noe opp sammenlignet med juni i 2015. I Elverum er nå 271 personer helt arbeidsledige, noe som utgjør 2,5 prosent av arbeidsstyrken. Det er en økning på 9 prosent fra samme måned i fjor.

Ser man på tallene fra mai til juni, er det også der en liten oppgang i antall ledige arbeidssøkere i Elverum. I mai var det 2,3 prosent av den totale arbeidsstyrken som var arbeidsledige i Elverum kommune. Det vil si at man har hatt en oppgang i antall ledige på 0.2 prosentpoeng.

Lavere ledighet innen nesten alle yrkesgrupper

Det var lavere ledighet innen de fleste yrkesgruppene i forhold til i samme måned i fjor. Flest arbeidsledige var det innen industriarbeid med 299 personer. Dette er samme antall som for ett år siden. Av de store yrkesgruppene i fylket hadde butikk- og salgsarbeid og bygg og anlegg henholdsvis 11 og sju prosent lavere ledighet enn på samme tid i fjor.

- Serviceyrker og annet arbeid er den eneste yrkesgruppen der ledigheten var høyere denne måneden enn i samme måned året før. Her var økningen på seks prosent, sier fylkesdirektør Lien.,

Mange ledige stillinger innen bygg og anlegg

I Hedmark var det i juni måned en tilgang på 619 ledige stillinger. Dette er 10 prosent flere stillinger sammenlignet med samme måned i fjor. Flest stillinger var det innen helse, pleie og omsorg med 162 stillinger. Størst prosentvis økning var det innen bygg og anlegg. 119 nye ledige stillinger er mer enn dobbelt så mange som på samme tid i fjor.

- Den store stillingstilgangen innen denne yrkesgruppen tyder på stor aktivitet hos bygge- og anleggsvirksomhetene. Det er viktig for at ledigheten skal holde seg lav i fylket vårt, avslutter Lien.

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no