18. nov
INVITERER TIL FEIRING: Ole Jakob Økseter, leder i NAF Sør-Østerdal, inviterer til feiring av deres 90 årsdag. Feiringa finner sted på Rådhusplassen i Elverum lørdag klokka 10.00.
 
NAF Sør-Østerdal feirer 90 år
NAF (Norges Automobil-Forbund) avdeling Sør-Østerdal feirer på lørdag 90 år. Avdelinga ble stiftet 29. mai 1926, og nå skal det feires lørdag 28. mai klokka 10.00 ved Rådhusplassen i Elverum.

Publisert: 26.mai.2016 10:00
Oppdatert: 28.mai.2016 13:15

Det blir stands, grilling, veteranbiler, «bilsnakk» og informasjon om og fra NAF. Avdelingen håper nå på godt vær og godt besøk.

- Vi skal lørdag 28. mai klokka 10.00 markere at vi fyller 90 år. Vi var på det tidspunktet den tiende avdelingen som ble stiftet i NAF, forteller Ole Jakob Økseter, leder i NAF Sør-Østerdal.

Det vil være mye aktivitet foran Rådhuset i Elverum på lørdag. Fra klokka 10.00 til 13.00 vil Storgata foran Rådhuset bli stengt, og NAF vil ha flere stands og de har fått med seg en rekke veteranbiler.

Stor feiring

På 50-tallet fikk bilsalget en skikkelig oppsving, og NAF fikk også da flere medlemmer. I 1949 var det kun 200 medlemmer i NAF Sør-Østerdal, men på 50- og 60-tallet ble medlemsmassen økt veldig. NAF er forøvrig den største bilorganisasjonen i Norden. NAF har i dag over 500.000 medlemmer.

- På lørdag vil vi ha en informasjonsstand fra NAF som forteller litt om hvem vi er og hva vi jobber med. Storgata stenges klokka 10.00 til 13.00, og da har vi en stor veteranbil-utstilling foran Rådhuset. Vi deler også ut noe å drikke og bite i, sier Ole Jakob Økseter, og legger til:

- Naffen, altså løva som NAF har som logo, vil også komme på besøk. Så vi håper jo sjølfølgelig at vi får mange besøkende på standen vår, sier Økseter.

Vanskelig å finne biler

NAF Sør-Østerdal skal i tillegg til stand på Rådhusplassen, ha en veteranbilutstilling. Der skal de ha 10 veteranbiler, en fra hvert av tiårene som NAF Sør-Østerdal har eksistert. Men det bød på noen problemer med å finne biler av de eldste typene, men heldigvis løste det seg.

- Det er Aud Stensløkken Fjeld som har hatt ansvaret for å finne bilene fra alle disse tiårene. Hun har gjort en flott jobb, men møtte litt motbør. Det var nok litt vanskelig å finne biler fra alle tiårene, men hun fikk det til. Det løste seg faktisk i forrige uke, sier Ola Jakob Økseter.

Det vil også være en stand ved Forstmann ved Skogmuseet, der veteranbiler og entusiaster også er velkomne. 

- Vi vil også ha en stand ved Forstmann. Der vil det bli satt opp to telt, hvor Kiwanis griller og serverer til alle som kommer. Vi håper jo at det kommer noen dit også, sier Ole Jakob Økseter.

Stor region

Økseter har vært i styret for NAF Sør-Østerdal i snart 40 år. Med unntak av noen år på 2000-tallet, har han sittet som leder gjennom disse snart 40 årene. Nå er han leder for i overkant av 5.000 medlemmer.

- NAF Sør-Østerdal er en avdeling innen NAF for kommunene Elverum, Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal, Rendalen og Åmot, sier Økseter, og legger til:

- Så bli med å feire våre 90 år på Rådhusplassen i Elverum lørdag 28. mai klokka 10.00, avslutter Ole Jakob Økseter. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NAFFEN KOMMER: NAFFEN (til venstre) kommer også til bursdagsfeiringen til NAF Sør-Østerdal på lørdag. (Foto: NAF)
Fakta
  • Norges Automobil-Forbund (NAF) ble stiftet i 1924 og historien er lang og tildels broket. De lange linjene er preget av ekspansjon og utvidet virksomhet.
  • Medlemmene er fundamentet til NAF.
  • Har over 500.000 medlemmer.
  • NAF har 71 lokalavdelinger
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no