12. nov
SYKLE PÅ JOBBEN: Skal du sykle på jobben i dag? Mange tar nettopp sykkelen fatt i dag. (Foto: Pressemelding)
 
Nå skal hele Norge sykle til jobben
I dag går startskuddet for «Sykle til jobben-aksjonen» der nærmere 30 000 nordmenn er med. - Nå samler vi oss for å få enda flere ut på sykkel, forteller Emily Robertson, prosjektleder for Sykle til jobben-aksjonen.

Publisert: 19.apr.2016 00:48
Oppdatert: 19.apr.2016 00:48

– Vi ser at flere og flere sykler som en del av sin daglige rutine, enten det er frem og tilbake til jobb eller til butikken. Å bruke sykkel på flere av de korte reisene utgjør en stor forskjell for helsa di og miljøet, forteller Emily Robertson.

 Sykle  til jobben-aksjonen er en årlig aktivitetskonkurranse i regi Norges Bedriftsidrettsforbund som varer i 60 dager.

 Fire av fem nordmenn beveger seg for lite, og mer bevegelse i hverdagen er nøkkelen til å få flere i aktivitet. En undersøkelse av 150 000 briter viste at menn og kvinner som sykler til jobben har lavere BMI og veier mindre enn folk som kjører til jobben (nhi.no). Faktisk veide mennene som syklet til jobb i snitt fem kilo  mindre enn mennene som kjørte til jobben.  

- Vi har tro på at 60 dager er nok for å endre en vane, og har gjennom 43 år sett at aksjonen fungerer for å få folk til å bruke sykkelen mer og komme i bedre form, sier Robertson.

 Sykle til jobben- aksjonen er et folkehelsetiltak med gode resultater som får flere tusen lite aktive i form hvert år. Aksjonen er en uformell konkurranse der man konkurrerer mot seg selv, kolleger og venner med en god klype humor, selvironi og godt humør. Her samles deltakere uansett alder,  interesse, kjønn eller aktivitetstype og konkurrerer på likt grunnlag. Her kan turgåeren faktisk vinne over supermosjonisten!

- Dette er en samlende aksjon som er «feel good» fra start til slutt. Det skal være gøy og enkelt å komme i bedre form, og alle deltar med sitt utgangspunkt. I tillegg er det jo motiverende at man kan vinne mange flotte premier, avslutter Robertson.

Vi velger bil fremfor sykkel selv til reiser under tre km og de fleste reisene vi gjør er korte, faktisk er 39 prosent under tre km (RVU 13/14). Ved å sykle til jobben på litt flere av disse korte reisene bidrar en til lavere utslipp og bedret luftkvalitet.

- Dersom alle i Norge som har under fem km til jobb hadde kjørt egen bil til jobb hver dag, ville dette gitt klimagassutslipp som er nesten like stort som det 80 000 personbiler slipper ut i et helt år. Så det  monner jo å få flere til å sykle, forteller en engasjert prosjektleder.

Å sykle til jobben gir en lang rekke gleder

• Ferdig trent på vei til jobben
• Du sikrer de anbefalte 30 minuttene med fysisk hverdagsaktivitet
• Renere luft for alle
• Penger spart på transport
• Rask fremkomst. Du kan sykle rett forbi rushtrafikken

Elverum kommune også med

Også Elverum kommune er med på dette prosjektet, og har opprettet en egen facebook-side. I tillegg vil det være noen lokale arrangementer knyttet til aksjonen. Blant annet skal Kafe Øst arrangere sykkelfrokost, noe som kan slå an.

På Facebook skriver Elverum kommune følgende: «Bor eller jobber du i Elverum? Da kan du delta gratis på årets Sykle til jobben-aksjon! Meld deg på allerede nå: http://www.sykletiljobben.no/signup/start/signup»

Det er flere måter å delta på. Enten å delta som privatperson, eller gjennom et bedriftslag på to-fem personer. All aktivitet teller med i kampanjen; gå- eller joggeturer, curling, rulleski, tango med mer. Du kan bruke «apper» til å loggføre treningen din, eventuelt gjøre det manuelt på nettet.

Du kan lese mer om aksjonen på Elverum kommunes hjemmesider.

over 300 påmeldte

Elverum kommune meldte mandag kveld på sin Facebook-side at det har kommet inn over 300 påmeldinger fra Elverum. Dette er deltakere som enten bor eller jobber i Elverum kommune. Skal du ta sykkelen til jobb i dag?

 
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no