15. nov
MER 4G: Prosjektleder for dekning i Telenor, Pål Lukashaugen, melder om økt utbygging av 4G fra selskapet. (Foto: Pressefoto, Telenor)
 
Nå kan også sørskogbygdingene surfe med 4G+
Fredag 9. september ble mobilsenderen i Storberget i Sørskogbygda utstyrt med 4G+ fra Telenor. - Nå kan sørskogbygdingene surfe med rask hastighet på mobilen, sier Pål Lukashaugen i Telenor.

Publisert: 12.sep.2016 20:41
Oppdatert: 12.sep.2016 23:36

Han er prosjektleder for dekning i teleselskapet, og kan stolt presentere bedre 4G-dekning for Elverum kommune.

- Før helga satte vi idrift en helt ny 4G-stasjon i Sørskogbygda. Den vil gi Sørskogbygda og grendene rundt bedre dekning på 4G. Noen steder vil oppleve 4G-dekning for første gang, smiler Pål Lukashaugen.

Bedre 4G-dekning har vært etterspurt i bygda i østre Elverum. Bygdeutviklingsgruppa i bygda har gjentatte ganger fått henvendelser fra folk i Sørskogbygda som ønsker bedre mobildekning, og da først og fremst 4G-dekning, får iElverum opplyst fra gruppa.

Stor arealdekning

Signalene fra Storberget går langt, og til og med i Siljuberget nyter nå befolkningen økt dekning på 4G. Etter en liten rundtur i kommunen, var Siljuberget nærmest en av de siste stedene i Elverum som ikke hadde 4G fra andre sendere i kommunen. Signalene fra Storberget er noe svakt, men mange har fått 4G for første gang også i Siljuberget.

Tidligere har vi skrevet om at Telia allerede har full 4G-dekning i kommunen, men nå kommer altså Telenor etter.

- Det har tatt litt tid å bygge 4G i Elverum, men Elverum er en av de kommunene i Hedmark som ligger langt fremme. Og med den nye 4G+-senderen i Sørskogbygda så kan du nå surfe raskt på mobilen via 4G. Senderen i Sørskogbygda sender på 800 og 1.800 MHz, noe som gir 4G+ og surfehastigheter på over 100 mbit/s i nedlastning, sier Pål Lukashaugen.

Tidligere har Lukashaugen fortalt til iElverum at Telenor nå oppgraderer hele sitt 2G-nett til 4G. De har kommet langt i arbeidet, men flere basestasjoner i Elverum venter nå på oppgradering.

Flere bygder får bedre dekning

- Nå gjenstår en basestasjon i Heradsbygd og i Hernes. Planen var at Hernes skulle bygges ut før sommeren, men det ble endringer. Den står nå på planen før jul. Også basestasjonen i Heradsbygd skal bygges ut før jul, sier Pål Lukashaugen, prosjektleder for dekning i Telenor.

Disse basestasjonene gir stor arealdekning, og Lukashaugen sier at de vil nå mange over store arealer.

Mange har nok oppdaget 4G-symbolet på sin mobiltelefon i Sørskogbygda i helga. Lukashaugen sier at kundene raskt merker at de har fått 4G-dekning.

- Og tradisjonelt sett så eksploderer bruken av 4G ved de nye 4G-sitene, vi ser at så fort kundene oppdager at de har fått 4G så surfer de mye på mobilen og mobilt bredbånd, sier Pål Lukashaugen.

Han hadde ikke mandag morgen rukket og sett på trafikken over senderen i Sørskogbygda, men legger til at det vil overraske han stort om også den senderen ikke er som de andre, med stor trafikk i de første dagene 4G er aktivert.

Mer dekning

Hedmark blir ikke veldig prioritert av teleselskapene, men Lukashaugen opplyser at Telenor ønsker bedre dekning over hele Norge.

- Det er derfor vi nå oppgraderer hele vårt mobilnett til 4G. Hvis vi ser litt ut av Elverum, så vil blant annet basestasjonen i Risberget få 4G neste år. Den vil dekke inn i Elverum og Sørskogbygda, og er planlagt utbygd i andre halvår neste år, sier Pål Lukashaugen.

Med andre ord vil Siljuberget, som tidligere omtalt, få enda bedre 4G-dekning i løpet av 2017.

Merk deg mobilmodellen

Prosjektlederen kan fortelle at mobilen og hvilken mobil du bruker, har stor innflytelse på hvilken dekning du vil få.

- Ser vi for eksempel på Iphone 5, som støtter 4G kun på 1.800 MHz, så vil du ikke kunne få inn 4G på 800 MHz. Vi vet at det er mange som fortsatt bruker den mobiltelefonen, og de vil ikke kunne benytte seg av tilbudet like godt, som andre med andre mobiler, sier Pål Lukashaugen.

Han har flere dekningsnyheter for Elverum, men vil holde kortene litt tett mot brystet ennå.

- Det er flere nyheter på gang for Elverum, men de må jeg komme tilbake til senere, avslutter Pål Lukashaugen, prosjektleder for dekning i Telenor.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
4G
: Basestasjonen i Storbergshallen sender nå ut 4G på to frekvenser, noe som gir 4G
.
Fakta
  • 4G er en teknologi for fjerde generasjons mobiltjenester (4G) i mobilnett, en etterfølger til 3G og 2G.
  • 2G er andre generasjon i mobilnettet, eller best kjent som GSM.
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no
Telefon: 400 03 450   /   Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør:Gøran Kristiansen », 977 63 706
iElverum har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
iElverum bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no